Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2024 12:34:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Neix la xarxa local d'empreses saludables de Sant Feliu

11/05/2023
Lectures: 2314
Neix la xarxa local d'empreses saludables de Sant Feliu

Des de finals del 2019 el programa municipal Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu ha identificat 3 dimensions temàtiques de la innovació considerades estratègiques a nivell socioeconòmic per a la ciutat: 

  1. Economia Taronja i indústries culturals i creatives (ICC) digitals: audiovisual, videojocs i esports electrònics.
  2. Economia Platejada i sector sociosanitari i del benestar i les cures
  3. Economia Cian: talent, aprenentatge i gestió del coneixement

Actuacions que aposten per sectors econòmics emergents i que incorporen nous models, enfocaments i metodologies d'intervenció en el desenvolupament econòmic local a la ciutat, capaços de generar impactes de valor al territori, el teixit socioeconòmic i les persones. 

Pel que fa a l'economia platejada, del benestar i les cures es van iniciar les actuacions amb la realització d'un mapeig previ. La Xarxa d'Empreses Saludables de Sant Feliu (XESF) va arrencar a mitjans de 2022 com un programa local amb l'objectiu d'enxarxar diferents agents empresarials que busquen un canvi cultural des dels bons hàbits quotidians i el benestar emocional de les seves treballadores així com assessorar-los en matèria de bones pràctiques saludables en el treball. 

La Xarxa d'Empreses Saludables de Sant Feliu (XESF) aglutina organitzacions amb interès en formar part d'un programa de benestar empresarial per compartir sinèrgies i experiències amb l'objectiu de implementar-les de manera sostenible. 

Les dinàmiques de la xarxa s'orienten a identificar el punt de partida de les empreses participants així com objectius i reptes. També es té en compte la posada en comú de les dificultats i accions realitzades i definir missions, desafiaments i un full de ruta futur.

Les dinàmiques teoricopràctiques portades a terme han tingut en consideració des que una mala alimentació pot reduir el rendiment laboral, que la manca d'activitat física pot augmentar les baixes, que l'estrès a la feina disminueix la productivitat o que la manca de compromís desmotiva a l'equip fins a temes específics de comunicació interna, gestió del temps, etc. En definitiva, s'han proposat mesures basades en el triangle del benestar, sempre tractant aquelles àrees que en aquell moment tenen més necessitat dins de les organitzacions participants.

Aquesta primera fase, de programa pilot durant l'any 2022, ha comportat una primera selecció de diferents empreses de la ciutat tenint en compte la seva diversitat (pimes i micropimes juntament amb cooperatives, fundacions i un centre especial de treball, sectors com el del metall, l'interiorisme, audiovisual i imatge i so?) per enriquir la xarxa i les seves dinàmiques inicials del programa.

Gràcies a Comensa, MTK Space, Rimsa, Clysa i Fundació Portolà, entre d'altres, per  participar en aquest primer impuls d'una xarxa d'empreses saludables.

Els 3 tallers de les activitats troncals van treballar diferents temàtiques per reforçar un model de benestar holístic a les organitzacions participants així com facilitar eines per millorar la productivitat i la proactivitat a les empreses.

Una de les activitats a destacar ha estat la impartida per la psicòloga i coach Marta Freire, la qual mitjançant la metodologia DISC ha apropat a les participants al seu autoconeixement per així millorar les comunicacions als equips de treball amb l'objectiu d'evitar i gestionar conflictes.  

Altres eines com Pentagrames o DAFO's també han resultat de molta utilitat per activar i impulsar noves maneres de fer que puguin aportar una millor manera d'interactuar dintre de les empreses amb totes les persones que les composen.

Aquest programa fomenta de manera concreta la innovació i la transferibilitat ja que es treballen aspectes pràctics per implementar en les organitzacions com: gestió del talent, benestar físic, emocional i social, gestió del temps i productivitat.

Per altra banda, es treballa tant de manera individual com grupal, beneficiant les relacions en les diferents empreses participants, tenint en compte l'adaptabilitat a l'entorn, reforçant i fent present la capacitat de resiliència en les organitzacions. La xarxa també ha esdevingut un espai per crear sinergies entre les empreses i els emprenedors de la localitat, fomentant el sentiment de pertinença al municipi.

Durant el 2023 també es portaran a terme actuacions de la XESF i, el més important, fent seguiment de totes les accions prescrites durant el 2022.

 

La Xarxa d'Empreses Saludables de Sant Feliu (XESF) s'emmarca dins del projecte "FELICIS Living Lab de benestar: Sant Feliu ciutat cuidadora i saludable", que ha rebut l'ajut econòmic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona a la categoria de "Projectes Territorials Innovadors". 


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.


Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior