Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

Celebrem la festa, vivim la cultura, estimem Sant Feliu!

Lourdes Borrell, l'alcaldessa

Les Festes de Tardor són màgiques, plenes de color, foc, música, gegants, teatre, exposicions i danses que s’apropien de la ciutat. La cultura que ens agrada és la cultura viva, aquella que la gent fa i que fa ciutat. Aquella que ens remet al pensar, sentir, expressar i viure d’una societat plural com la nostra. És en aquesta diversitat on la celebració pren sentit, on la festa ens uneix i ens convida a compartir experiències, moments i activitats. Per aquest motiu vull agrair l’esforç de tanta i tanta gent, del conjunt d’entitats i associacions, i de totes aquelles persones que des de l’Ajuntament amb professionalitat i coneixement vetllen per fer possible la Festa de Tardor que vivim amb passió i orgull.

És temps de festa i cultura, d’oci i esbarjo, de convivència i respecte, de tradició i innovació, de celebració col·lectiva i cohesió social. Ara és temps de veure i de viure la ciutat des d’una altra perspectiva. Els carrers s’ompliran de música, balls, danses, bèsties, foc, vianants i atraccions. És un orgull com alcaldessa de la ciutat que estimo posar-me el mocador al coll i gaudir-la amb totes i tots vosaltres.

Cada any posem en valor l’aportació i trajectòria d’una persona que s’ha caracteritzat per la seva contribució a la Festa de Tardor, a qui li lliurem el Mocador d’Honor, a proposta de la Comissió i de les mateixes colles. Enguany em plau que se li lliuri a una dona, a la Maria Teresa Olivé, que porta anys celebrant la festa, vivintla i cuidant-la, inicialment des de la colla del Banyetes i la Rebanyuda, integrada per dones. I és que tenim una gran quantitat de colles, algunes d’elles han celebrat els 35 anys d’història, com els Diables de la Salut, i d’altres que enguany han celebrat el seu desè aniversari com els Drakaris i el Tro de Falguera. A totes les colles, agrairvos l’esforç i compromís que mostreu en cada seguici, cada cercavila i cada correfoc.

La Festa de Tardor és una obra col·lectiva que ens ajuda a construir ciutat. Mentre la ciutadania viu la festa des de les places i carrers, les obres del soterrament avancen per construir el Sant Feliu del futur i fer realitat una ciutat més cohesionada i vertebrada.

En la fase actual del soterrament les obres condicionen aspectes importants com la mobilitat i la connectivitat. Estem a les portes de tenir plenament implantat l’AMBici a Sant Feliu, de la mateixa manera que fomentem l’ús del transport públic i els busos urbans, malgrat la complexitat que suposa per al dia a dia, les obres del soterrament.

Cal vetllar per fer de les nostres festes un espai de convivència, sense discriminacions ni violències masclistes, transfòbiques i LGTBIfòbiques. Sant Feliu és i ha de ser una ciutat solidària i intercultural, i per això dins del programa de la Festa de Tardor hi trobarem inclosa la Fira de la Solidaritat i la Interculturalitat, per tal que la festa i la celebració vagin de la mà d’una major cohesió social.

La Festa de Tardor és un dels moments de màgia popular i ciutadana d’aquesta ciutat que ens uneix, capital del Baix Llobregat i ciutat de les roses. Joves, petits i grans prepareu-vos!

Domasos als balcons, mocadors vermells al coll!

Visca la festa de Tardor!  Visca la Ciutat de les roses!

Lourdes Borrell Moreno
Alcaldessa

Obre l'Instagram de Lourdes Borrell Moreno, l'alcaldessa, en una nova finestra del navegador  Obre Facebook de Lourdes Borrell Moreno, l'alcaldessa, en una nova finestra del navegador  Obre X de Lourdes Borrell Moreno, l'alcaldessa, en una nova finestra del navegador