Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 09:25:34

Idioma

Identificació

La Festa de Tardor
De l'11 al 15 d'octubre de 2023

Ana Cubet Martínez, regidora de Cultura

Ja tenim aquí la nostra estimada Festa de Tardor!

Amb l’arribada de l’octubre les santfeliuenques i els santfeliuencs comencem a sentir que alguna cosa gran s’apropa. Impacients, esperem que passin els dies i que arribi, amb el repic de campanes, el lliurament del Mocador d’honor i dels primers compassos del Toc de Seguici la nostra estimada Festa de Tardor, on la pell de gallina ens apareix i amb ella la inconfusible olor de pólvora cremada de les nostres colles.

Una festa molt esperada per tothom i per a tothom, on petits i grans gaudim dels diferents actes i de les diferents activitats obertes a tota la ciutadania i a tots els barris de Sant Feliu. Encetem uns dies on els carrers de la nostra vila s’omplen de gresca, de concerts i, sobretot, de l’alegria i de les diferents emocions de la nostra gent amb respecte i convivència. Dies de baixar al carrer i retrobar-nos amb la família, els amics i els veïns de tota la vida. Per dansar al ritme de les gralles, de la percussió i de les sardanes durant el dia, i de cantar i ballar a les orquestres durant la nit.

Ara sí que sí, ja ha arribat l’hora de posar el domàs als balcons, de treure els barrets, els mocadors, les ulleres i de vestir-nos amb roba de cotó per gaudir del nostre Correfoc amb la seva espectacular encesa i del piromusical final. D’estar als diferents barris de la nostra ciutat gaudint amb les titelles, d’anar a veure gegants i capgrossos, i d’animar als Magentes a la seva diada. De gaudir de les nostres bèsties, la Garsa, el Drac, el Bicorn i la Mula, i de totes les nostres colles de diables.

Sense oblidar-nos de les diferents cercaviles, tant la de gegants amb els Gegants de la Ciutat i els de l’ACF, com la dels Ceballuts, on amb els seus bastons i els seus picarols ens conviden a seguir el ritme de la música, igual que ho fan les diferents colles de percussió i l’Esbart a la seva mostra folklòrica. La nostra colla de campaners, un any més, farà voltejar les campanes i els trabucaires amb els seus trets ens despertaran a la seva Galejada.

La cultura a Sant Feliu no s’atura, i no podem oblidar tampoc les diferents AFAS i la seva cercavila, els actes de l’Ateneu i de la Unió Coral, ni els balls de la Peña Luis de Córdoba i Con dos Tacones. I com no, un any més, continuem gaudint de la festa del carrer de Joan Maragall.

Voldria destacar també que enguany acollirem per segon any la Fira de la Solidaritat i la Interculturalitat per celebrar la diversitat cultural present a la nostra ciutat. Sense oblidar les diferents activitats esportives que s’ofereixen durant aquests dies.

Santfeliuenques i santfeliuencs, de l’11 al 15 d’octubre us convido a gaudir d’aquesta Festa de Tardor i de la nostra cultura amb tota la seva essència i esplendor.

Visca la Festa de Tardor i visca Sant Feliu!!

Ana Cubet Martínez
Regidora de Cultura

Obre Instagram d'Ana Cubet, regidora de cultura, en una nova finestra del navegador  Obre Facebook d'Ana Cubet, regidora de cultura, en una nova finestra del navegador  

Salta a la part superior