Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

2011-2015: TIC, emprenedoria i innovació

El projecte municipal de noves tecnologies a l’etapa 2011-2015 es reinventa.

Com? Refundant la seva missió i agafant el millor de les dues línies clàssiques de la regidoria de noves tecnologies, per una banda Sant Feliu On Line, és a dir, les accions d’inclusió i alfabetització digital orientades a ciutadania i teixit social local que van néixer el 2004, i per un altre costat, Sant Feliu Innova, el projecte municipal de modernització i digitalització del teixit productiu i dels professionals de Sant Feliu de Llobregat creat el 2007.

Es podria dir que Sant Feliu Innova és la xarxa física i virtual de persones innovadores del municipi. Tota una comunitat d’agents i actors del teixit productiu, activitats econòmiques i desenvolupament local. Però, també del teixit social, ja que compta amb persones innovadores que volen ajudar a la cultura local de la innovació i l’esperit emprenedor, el talent, la co-creació i el treball col·laboratiu i compartit.  És una iniciativa oberta a tothom (persones, empreses i emprenedors, professionals, administracions, entitats i associacions, locals i supralocals) per tal de crear opinió, generar intercanvi d’idees, transferir coneixement i promoure accions conjuntes col·laboratives en l'àmbit de la innovació i l’emprenedoria.

 

 

Nube SFOL

L’objectiu d’aquest programa municipal és promoure el debat, la interconnexió i la interrelació entre agents innovadors del territori, tant del teixit productiu i professional com a persones, organitzacions (empresarials, professionals, acadèmiques, educatives, cíviques...) per tal de formar una comunitat que potenciarà la competitivitat, la valorització del capital humà i la projecció del conjunt local.

En aquesta nova etapa el projecte municipal “Sant Feliu On Line” porta a terme múltiples actuacions mitjançant dinàmiques de col·laboració públic-privada, treballant amb diverses entitats com ara associacions, empreses i universitats que busquen el talent innovador en el seu entorn, i que es posen a disposició de la ciutat per aportar el seu coneixement i experiència, i ciutadania amb perfils d’innovació social, emprenedoria cultural, compartir casos d’èxit, etc.

En un context econòmic de dificultat i reptes, el programa municipal de noves tecnologies es transforma per posar l’accent en 5 línies de treball:

 • La nova alfabetització digital, enfocada a l’ocupabilitat i a la generació de smart citizens per a un model de ciutat intel·ligent smart city), model pel qual s'està apostant a Sant Feliu i que implica ser una ciutat digital i intel·ligent, sostenible i inclusiva.
 • El suport i el recolzament a les empreses de base TIC (EBTs) de Sant Feliu en el seu sentit més ampli: telecomunicacions, Internet, continguts, entreteniment, media, mobilitat...
 • Impuls i difusió a la creació d’empreses en l’àmbit de les tecnologies digitals i Internet o a aquells projectes d’emprenedoria, econòmica i social, que incorporen components tecnològics i que aposten per productes i serveis innovadors.
 • Donar reconeixement a iniciatives que facin un ús social de la tecnologia, pal·liant fractures socials ocupació, educació, participació, gènere, comunicació, discapacitat i salut...), generant innovació i propiciant l'empoderament ciutadà, és a dir, persones i organitzacions que, a través de l'ús de les noves tecnologies en les seves accions, generen innovació social.
 • Laboratori d’experiències innovadores i casos d’èxit, nous models de negoci enfocats a la creació de continguts i serveis a través de la Xarxa així com la innovació social comunitària i digital, amb actors, públics i privats, locals i supralocals, de tipologies molt heterogènies (administracions, empreses, associacions, universitats, consorcis...).

Són iniciatives diverses relacionades amb: startups, emprenedoria corporativa, innovació social, col·laboració públic-privada, voluntariat digital, coworking, talent, ubiqüitat, estratègies de competitivitat, geolocalització, m-commerce, crowdfunding, innovació oberta, capacitació en línia i mobile learning, etc.

Són molts aquells agents de la comunitat educativa local, del teixit associatiu i del teixit productiu en un sentit ampli (persones emprenedores, botigues, micropimes i pimes, autònoms i professionals), que incorporen alguna innovació de base TIC o basada en el coneixement. Gràcies a la col·laboració d'aquestes entitats, empreses i organitzacions de Sant Feliu i la Comarca ja s’han dut a terme projectes com, entre d’altres, aquests:

 • Les edicions #05, #06 i #07 del KFÉ INNOVACIÓN a Sant Feliu
 • El Centre YUZZ Sant Feliu d’emprenedoria jove de base tecnològica
 • Stand "Sant Feliu INNOVA" 2012 a la 33a. Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, un espai experimental i de col·laboració públic-privada que va esdevenir un punt de trobada, visualització i demostració de l'emprenedoria empresarial i la innovació social a la ciutat, on hi va tenir cabuda una variada programació de tallers, ponències i demostracions. Totes aquelles iniciatives ciutadanes, socials, empresarials... que van considerar que podien aportar una demostració o presentació de producte, servei o iniciativa amb components d'innovació, alguna xerrada o taller pràctic de temàtica innovadora i actual, idees i experiències creatives que vols donar a conèixer, etc. van poder tenir presència i fer les seves propostes a l’estand d’innovació local de La Fira 2012.

Com es pot comprovar, prioritzant la necessitat de transformació de la ciutat des d’un enfocament integral i innovador, on l’aplicació de les TIC i la innovació es posa al servei de les polítiques públiques de competitivitat econòmica local. És a dir, la utilització intensiva de les TIC per a competir i oferir espais socials d’innovació, físics i virtuals, integradors.

Per tot això, el nostre catàleg de serveis s’amplia amb tota una sèrie de microaccions i activitats com:

 • Formació i capacitació
 • Tutorització i mentoring
 • Coneixement i difusió d’emprenedors d’èxit
 • Acompanyament en l’accés a finançament i fòrums d’inversió especialitzada
 • Relació amb agents del sector
 • Generació de dinàmiques i espais de networking
 • Impuls a la creació i l’acceleració d’empreses del sector de les tecnologies digitals i d’Internet i preincubació
 • Assessorament en comunicació i identitat digital

En definitiva, es tracta d’una actuació estratègica des d’un prisma de potenciació del treball en xarxa i col·laboratiu, en aquest context d’estímuls maximitzadors, i orientat a la generació territorial agregada de coneixement i innovació, que integra el món econòmic, social i acadèmic local sota la idea força d’esdevenir un espai col·lectiu i de cooperació multidisciplinar basat en la innovació, la creativitat i la tecnologia.

Si estàs interessat o interessada en compartir i construir coneixement conjuntament, al voltant de la difusió, la visualització i posada en valor de casos d’èxit d’innovació, col·laborant en projectes d’impuls de l’emprenedoria, etc. t’hi esperem.

Estarem encantats de comptar amb el vostre suport i arribar a punts de cooperació i col·laboració, i per això només caldrà que us poseu en contacte amb nosaltres al correu tic@santfeliu.cat o trucant-nos al 93.685.80.24