Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Habitatges bioclimàtics
Resultats: de 1 a 9 de 9
Cerquem una casa sostenible

Webquest

En aquesta webquest, adreçada a cicle superior de primària i ESO, es proposa als alumnes una investigació sobre com trobar una casa o un pis sostenible.

QUÈ QUI COM? "La casa sostenible"

Vídeo

Programa de divulgació científica de Televisió de Catalunya.

Aquest capítol mostra les entranyes d'una casa sostenible, un bon exponent d'habitatge eficient. El reaprofitament de recursos naturals com per exemple el vàter sense aigua conformen una casa gens convencional.

El capítol dura uns 30 minuts.

Estada al MónNatura Pirineus (Planes de Son)

web recursos variats   Recurs en préstec   Activitat d'aula

Organitza una estada a l'edifici MónNatura Pirineus!

No hi ha res millor que explicar què és un habitatge bioclimàtic estant-hi en un! Fes clic aquí per saber més sobre l'edifici bioclimàtic.

En època de temporada es poden realitzar un munt d'activitats en aquest edifici bioclimàtic durant una estada organitzada en els dies que vulguis. Les activitats estan totes relacionades amb la natura. 

Instal·lació elèctrica a l'habitatge: què es necessita?

Document en PDF

Material destinat per l'assignatura de Tecnologia de 4t ESO. L'alumnat treballa elements bàsics que formen part d'una instal·lació elèctrica així com conèixer les normes de seguretat. 

S'ofereix un test de resposta múltiple amb retroalimentació per l'alumnat sobre l'associació dels diferents elements de la instal·lació.

La maison écolo. Un itinerari en francès

Document en PDF

En aquest itinerari didàctic en francès es treballen aspectes generals dels habitatges. L'alumnat de 1r d'ESO aprendrà vocabulari en francès relacionat amb les energies renovables, els materials de construcció, la pintura i la decoració ecològica.

A més, coneixeran estratègies perquè les llars siguin més respectuoses amb el medi ambient des del punt de vista de l'estalvi energètic i la salubritat.

Guies sobre l'estalvi energètic en els centres educatius i edificació sostenible

Document en PDF

En aquest recurs trobareu un recull de diferents guies per millorar l'eficiència energètica en un centre educatiu i guies sobre edificació sostenible.

Amplieu el recurs per accedir a les guies.

Guies de sostenibilitat en l'edificació residencial

Document en PDF

Aquest recurs, adreçat a segon cicle d'ESO i Batxillerat, ofereix 4 guies formades per fitxes que parlen sobre l'assoliment d'un habitatge en equilibri amb l'ambient.

Les quatre guies són:

1. Qualitat de l'ambient interior

2. Aigua

3. Energia

4. Residus

Muntem la caseta verda

Activitat d'aula    Document en PDF

En aquesta unitat didàctica trobareu el procediment perquè l'alumnat pugui muntar una caseta verda que tingui un bon aïllament tèrmic i una correcta orientació solar.

El guió és molt detallat i us pot ser d'ajuda per crear la vostra pròpia unitat didàctica adaptada al vostre centre i al vostre grup classe.

Cercador de recursos de l'Institut Català d'Energia

web recursos variats

Aquest recurs us ofereix un cercador de recursos molt variats proporcionat per l'Institut Català d'Energia. Conté recursos per tots els nivells educatius, especificant-ho per a cadascun.

Salta a la part superior