Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Transports i energia
Resultats: de 1 a 20 de 20
En marxa per la salut ambiental

Document en PDF

En aquest recurs, adreçat a l'ESO, trobareu diferents activitats sobre la contaminació atmosfèrica i la mobilitat sostenible.

Forma part d'una sortida de camp basada en un itinerari en bus que ja no està disponible però que podeu adaptar a una sortida que organitzeu. Podeu mirar l'explicació de la sortida per ajudar-vos a organitzar la vostra.

Mou-te en companyia

Activitat d'aula  PDF

Conjunt de 20 activitats d'aula, adreçades a cicle superior, 1r i 2n d'ESO, que acosta l'alumnat al coneixement dels avantatges econòmics, socials i ambientals associats a l'ús del transport públic col·lectiu en la mobilitat quotidiana.

 

 

La mobilitat sostenible i segura: propostes de treball per a les escoles

Document en PDF

En aquest document es proposen un conjunt de fitxes d'activitats que tenen com a objectiu aproximar als nens i nenes el concepte de la mobilitat sostenible, i fer-los veure la importància d'adquirir uns bons hàbits de mobilitat que contribueixen a fer de la ciutat un entorn més humà, tranquil i acollidor.

 

 

Quina és la millor manera de viatjar?

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 4t d'ESO, se li dóna resposta a la pregunta sobre quina és la millor opció per fer un viatge.

L'alumnat elaborarà un vídeo, construirà gràfiques posició-temps i velocitat-temps per cada vehicle, entre altres activitats. Finalment, es parla sobre la conducció eficient per a preservar el medi natural.

Els transports

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r de Batxillerat, es tracten continguts relacionats amb el treball i l'energia. En ella s'estudien els xocs, el treball i l'energia, tot en una dimensió.

Amb bici a l'institut

PDF  Llibre  Recurs en préstec

Aquest projecte pedagògic, realitzat pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC), té com a objectiu fomentar l'ús de la bicicleta entre els estudiants d'ESO.

Es tracta d'un manual amb unitats de coneixement i recursos pedagògics i pràctics que pretenen motivar l'estudi, el coneixement i l'ús de la bicicleta des de diferents perspectives i àmbits.

Desplaçaments amb bona energia!

Document en PDF

En aquesta sopa de lletres, cal provar de descobrir el nom de 10 maneres de desplaçar-nos i classificar-les segons les emissions de CO2 generades.

Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament

web recursos variats   Document en PDF

La Diputació de Barcelona ofereix aquest recurs de l'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvulpament a l'alumnat de l'ESO.

S'ofereixen diverses activitats didàctiques per treballar temes com: la petjada ecològica, el consum responsable, la mobilitat sostenible, la contaminació, la generació de residus, l'impacte dels plàstics i el canvi climàtic.

L'energia del TRAM

Document en PDF  

S'aprèn el recorregut de l'energia des que es genera fins que fa funcionar el tramvia. S'analitzen les principals fonts de generació d'energia elèctrica i el seu impacte en el medi, i s'identifiquen les diferents activitats professionals necessàries per fer funcionar un tramvia.

I tu, què en penses?

Document en PDF  

Reflexió sobre els diferents transports públics, quina utilitat tenen i quins avantatges té el TRAM. També la importancia del civisme dins del TRAM. 

Els vigilants de l'aire

Activitat d'aula   Document en PDF

Els vigilants de l'aire és una activitat que tracta la contaminació atmosfèrica amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire a través de les bones pràctiques i canvi d'hàbits de l'alumnat.

L'activitat està disponible per l'alumnat de 1r a 3r de Primària, de 4t a 6è de Primària i de l'ESO.

Hi ha un vídeo que dura 2 minuts relacionat amb l'activitat i uns ventalls informatius.

Llibres, revistes i lectures interessants

Llibre   Document en PDF

En aquest recurs fem un recull de llibres, revistes i altres lectures interessants per a diferents edats. 

Amplieu el recurs per accedir a les propostes.

 

Canvi d'hàbits

web recursos variats

En aquest recurs trobareu la web d'un projecte impulsat per l'AMB sobre la contaminació atmosfèrica i la mobilitat sostenible.

Trobareu recursos de diferent tipologia com: càlcul del teu grau de contaminació, informació sobre episodis de contaminació, models de mobilitat en altres ciutats,...

Qualitat de l'aire - Generalitat de Catalunya

Vídeo

En aquesta sèrie de vídeos creats per la Generalitat de Catalunya es vol sensibilitzar la població sobre la qualitat de l'aire. La societat s'ha d'implicar i actuar per reduir les emissions de contaminats a l'atmosfera.

Els vídeos duren entre 1 i 6 minuts.

Amplieu el recurs per accedir als vídeos.

Exposició contaminació de l'aire

Document en PDF

Respirar aire net i sense riscos per a la salut és un dret de totes les persones. Està demostrat que la contaminació atmosfèrica causa greus danys a la salut i al medi ambient.

En aquest recurs trobareu informació general sobre la contaminació atmosfèrica i els transports alternatius.

European Mobility Week: Movilidad inteligente

Vídeo

En aquest vídeo en anglès (subtítols en castellà) es parla sobre la mobilitat sostenible.

El vídeo dura uns 2 minuts.

Le futur

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en francès, adreçada a 2n i 3r d'ESO, es mostren alternatives a l'automòbil convencional (altament contaminant) com el cotxe elèctric i el cotxe d'hidrogen.

Una atmosfera per viure

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r d'ESO, es parla de la importància de l'atmosfera a través de temes com l'efecte hivernacle, la contaminació atmosfèrica i els mitjans de transport que més contaminen.

El mar, un ecosistema immens

Document en PDF

La posidònia és una planta aquàtica endèmica del Mediterrani que està en perill. És una gran depuradora de les aigües i activitats humanes com la navegació impossibiliten el seu desenvolupament.

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r i 2n d'ESO, es tracta la importància de la posidònia en els ecosistemes marins.

Cercador de recursos de l'Institut Català d'Energia

web recursos variats

Aquest recurs us ofereix un cercador de recursos molt variats proporcionat per l'Institut Català d'Energia. Conté recursos per tots els nivells educatius, especificant-ho per a cadascun.

Salta a la part superior