Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Resultats: de 1 a 20 de 31
Anàlisi d'un objecte tecnològic. Els plàstics

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 1r de Batxillerat, es fa un estudi dels processos de fabricació amb plàstics: quins són els plàstics més habituals, la reacció de polimerització, els sistemes de transformació i conformació, les seves aplicacions i la simbologia normalitzada pel seu reciclatge.

Aigües riques, vida escassa?

Document en PDF

L'eutrofització pot ser causada per la contaminació atmosfèrica o per les contaminacions puntuals o regulars de residus orgànics o inorgànics abocats en els ecosistemes.

En aquesta unitat didàctica, adreçada a 2n de Batxillerat, es treballa el concepte d'eutrofització de les aigües construint una descripció del procés, demanant a l'alumnat que apliqui els seus coneixements per explicar les causes i conseqüències en els ecosistemes i explicant l'efecte de la termoclina.

Laboratori d'anàlisi ambiental

Webquest

En aquesta webquest, adreçada a Batxillerat, formació d'adults i cicles formatius, l'alumnat actuarà com si fos un laboratori d'anàlisi per estudiar el vessament accidental de residus de metalls pesants que ha tingut una empresa de fabricació de bateries.

L'alumnat haurà de determinar la potabilitat de l'aigua per a la població.

Recull d'articles d'informació

web recursos variats

En aquest recurs es fa un recull de diferents articles que proporcionen informació sobre la problemàtica dels plàstics i els oceans.

Amplieu el recurs per accedir als articles.

Recull de vídeos sobre els plàstics

Vídeo

Si amplieu aquest recurs podreu trobar vídeos útils per il·lustrar la problemàtica dels plàstics i la generació de residus.

Trobareu programes de Què Qui Com, documentals i vídeos curts.

Websèrie Objectiu #Rezero

Vídeo

En aquest recurs trobareu una websèrie on s'explica el repte que van acceptar 5 famílies per no produir residus durant un mes.

Algun capítol és més adient per a primària i algun altre més per a secundària i batxillerat.

Els capítols duren de 8 a 10 minuts.

Interactiu Objectiu #Rezero

web recursos variats

En aquest recurs trobareu una casa interactiva on s'anirà descobrint informació sobre les decisions que es poden aplicar en el dia a dia que ajuden a assolir un estil de vida Residu Zero.

Visites a les instal·lacions de tractament de residus i aigües de l'AMB

Activitat d'aula

Dins el Programa Metropolità d'Educació per a la Sostenibilitat (PMES), l'AMB ofereix gratuïtament visites guiades a les seves instal·lacions de tractament de residus i d'aigua, tant per a grups escolars com per a grups d'adults.

Amplia el recurs per veure les instal·lacions.

Llibres, revistes i lectures interessants

Llibre   Document en PDF

En aquest recurs fem un recull de llibres, revistes i altres lectures interessants per a diferents edats. 

Amplieu el recurs per accedir a les propostes.

 

Projectes de ciència ciutadana

Activitat d'aula   Document en PDF  web recursos variats

La ciència ciutadana és un vincle entre la ciència i la societat que consisteix en crear coneixement a través d'activitats i pràctiques molt diverses.

En aquest recurs us oferim diferents projectes de ciència ciutadana relacionats amb l'impacte dels plàstics en els que podeu participar:

Encara que no hi participeu, hi ha materials didàctics útils per treballar a l'aula.

Recull de vídeos sobre el tractament de les aigües residuals i residus

Vídeo

Si amplieu el recurs tindreu accés a una sèrie de vídeos que mostren el tractament que se li apliquen a les aigües residuals a les depuradores.

També trobareu vídeos que expliquen el tractament que pateixen els residus quan arriben a un ecoparc.

Podeu complementar aquest recurs amb una visita a les plantes que surten als vídeos.

Visita al CRAM

Activitat d'aula

El Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) organitza diferents activitats per a les escoles per donar a conèixer les espècies i els ecosistemes marins en perill d'extinció, les seves causes i les possibles solucions per a la recuperació i conservació de la biodiversitat marina.

Materials didàctics de la Fundació Espigoladors

Document en PDF

La Fundació Espigoladors treballa per reduir el malbaratament alimentari. En aquest recull de materials didàctics trobareu: infografies, vídeos, documentals, webs d'interès, curtmetratges i jocs sobre la temàtica.

Recursos educatius de Ecoembes

Document PDF   Activitat d'aula

Al ampliar aquest recurs trobareu diferents materials creats per Ecoembes sobre el reciclatge. Hi ha jocs, infografies, activitats per fer a l'aula,...

My little plastic footprint

web recursos variats

Aquesta aplicació per mòbil calcula la teva petjada de plàstic i fa propostes per reduir el nostre Índex de Masa Plàstica.

El recurs és en anglès.

Let's be environmentally friendly

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a l'ESO, Batxillerat i adults, s'intentarà conscienciar a l'alumnat sobre la mala salut del nostre planeta i sobre com això pot afectar les seves vides si no es fa res.

Projecte LIBERA

web recursos variats

En aquesta web trobareu diversos recursos per cada etapa educativa com: presentacions molt visuals sobre l'impacte dels residus a la natura.

Guia Hàbitat, d'activitats d'educació ambiental

web recursos variats

Guia senzilla i molt pràctica amb les instruccions necessàries per organitzar activitats destinades a la formació ambiental. Es destina fonamentalment als educadors, els quals podran utilitzar-la com a instrument de treball tant en àmbits d'educació formal com informal.

Science Fair Fun

Document en PDF

En aquest recurs en anglès l'alumnat dissenyarà un experiment en l'àmbit de la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus seguint el mètode científic.

El recurs està també disponible en castellà.

Som Gent de Profit

web recursos variats

L'Agència de Residus de Catalunya du a terme una campanya de comunicació adreçada a la ciutadania, que té com a objectiu conscienciar la població sobre el malbaratament alimentari.

Organitzen un taller per les escoles adreçat a Primària i ESO.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior