Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Transports i energia
Resultats: de 1 a 14 de 14
Els vigilants de l'aire

Activitat d'aula   Document en PDF

Els vigilants de l'aire és una activitat que tracta la contaminació atmosfèrica amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire a través de les bones pràctiques i canvi d'hàbits de l'alumnat.

L'activitat està disponible per l'alumnat de 1r a 3r de Primària, de 4t a 6è de Primària i de l'ESO.

Hi ha un vídeo que dura 2 minuts relacionat amb l'activitat i uns ventalls informatius.

Mou-te en companyia

Activitat d'aula  PDF

Conjunt de 20 activitats d'aula, adreçades a cicle superior, 1r i 2n d'ESO, que acosta l'alumnat al coneixement dels avantatges econòmics, socials i ambientals associats a l'ús del transport públic col·lectiu en la mobilitat quotidiana.

 

 

Mou el cos, desvetlla la ment

Activitat d'aula   Document en PDF

Aquest recurs, adreçat a tota la primària, recull guies didàctiques molt completes d'activitats a realitzar sobre la temàtica de la bicicleta.

Els materials són ideals perquè l'alumnat aprengui un mitjà de transport no contaminant.

La mobilitat sostenible i segura: propostes de treball per a les escoles

Document en PDF

En aquest document es proposen un conjunt de fitxes d'activitats que tenen com a objectiu aproximar als nens i nenes el concepte de la mobilitat sostenible, i fer-los veure la importància d'adquirir uns bons hàbits de mobilitat que contribueixen a fer de la ciutat un entorn més humà, tranquil i acollidor.

 

 

TRAMSPORTA'T

Activitat d'aula   Document en PDF

Activitat per treballar l'educació ambiental i les bones conductes en la mobilitat. Valoren els diferents transports des d'una perspectiva mediambiental.

 

Aventura't al TRAM

Document en PDF

En "Aventura't al TRAM" podran simular la planificació i realització d'un viatge amb tram, també com interpretar els panells informatius, saber el personal que hi treballa i també civisme dins del tram, a més podran visitar les cotxeres del TRAM.

Activitats Setmana Petita de l'Energia

Recurs en préstecDocument en PDF  

La Setmana Petita de l'Energia planteja diverses activitats per a tots els cicles de primària.

Entre elles trobem el Joc de l'Oca de l'Energia amb diferents caselles que representen bons i mals hàbits energètics. L'Escola Miquel Martí i Pol ha dibuixat, en gran format, el tauler, les fitxes i les targetes amb les preguntes. Podeu demanar-los en préstec.

Quadern de l'energia

Document en PDF

En aquest document es troben moltes activitats relacionades amb les energies renovables i no renovables. També es treballa el concepte de la petjada ecològica.

AtmOOs

web recursos variats

AtmOOs és un sistema que permet conèixer els hàbits de mobilitat de l'alumnat dels centres educatius i del seu entorn, així com les emissions associades.

Per poder-ho treballar a l'aula, en aquest web trobareu diferents recursos i informació que us ajudaran a aprofundir en aquesta temàtica.

Descarrega l'App (Google Play).

Qualitat de l'aire - Generalitat de Catalunya

Vídeo

En aquesta sèrie de vídeos creats per la Generalitat de Catalunya es vol sensibilitzar la població sobre la qualitat de l'aire. La societat s'ha d'implicar i actuar per reduir les emissions de contaminats a l'atmosfera.

Els vídeos duren entre 1 i 6 minuts.

Amplieu el recurs per accedir als vídeos.

Els mitjans de transport

web recursos variats   Joc interactiu online

En aquest recurs trobareu activitats sobre els transports dividit en dues parts, una per a cicle inicial amb nou activitats de trencaclosques, clicar i escoltar, fer parelles, mots encreuats,... i una segona part adreçada a cicle mitjà amb 24 activitats dividides en quatres parts: transports urbans, terrestres, marítims i aeris.

Viatgem a Roma, com hi arribem?

Webquest

En aquesta webquest l'alumnat de 5è de Primària haurà de trobar quin és el mètode de transport més econòmic i ràpid en grups de tres.

L'hipotètic viatge és a Roma i cada un dels integrants del grup adoptarà un dels següents rols per estudiar cada medi de transport: expert en autocars i viatges per carretera, tècnic en vaixells i rutes marítimes; i especialista en avions i espais aeris.

"La meva primera guia sobre el canvi climàtic" Llibre Ed. Galera

Llibre

Senzilla guia amb 4 apartats per l'alumne: Què és? Com ens afectarà? I jo, què hi puc fer?  Decàleg. Explica la importància de la mobilitat sostenible per a lluitar contra el canvi climàtic.

Cercador de recursos de l'Institut Català d'Energia

web recursos variats

Aquest recurs us ofereix un cercador de recursos molt variats proporcionat per l'Institut Català d'Energia. Conté recursos per tots els nivells educatius, especificant-ho per a cadascun.

Salta a la part superior