Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
  Accedir al canal RSS de El canvi climàtic
  Resultats: de 1 a 13 de 13
  10 preguntes i respostes sobre el canvi climàtic

  Document en PDF

  Document informatiu sobre el canvi climàtic elaborat per professores i investigadors vinculats a l'Institut Universitari d'Estudis Europeus.

  Descarregar PDF

  Petjada ecològica

  Activitat d'aulaDocument en PDF

  Ecoauditoria per comprendre, tractar i calcular la petjada ecològica com a indicador ambiental de l'impacte originat per l'ús que fem dels recursos naturals.

  Dóna pautes per desenvolupar un joc de rol on els alumnes seran els representants de diferents països o d'organitzacions internacionals i hauran de prendre decisions.

  Llegir més sobre la petjada ecològica

  Educació ambiental i canvi climàtic

  Activitat d'aulaDocument en PDF

  Guia didàctica elaborada amb l'objectiu d'incorporar la problemàtica del canvi climàtic en el currículum educatiu. Conté informació sobre el canvi climàtic i proposa activitats per desenvolupar conceptes relacionats.

   

  Coneix i valora el canvi climàtic

  Activitat d'aulaDocument en PDF

  Recurs amb activitats dirigides a estudiants de secundària. Els eixos fonamentals de les activitats que es proposen són l'anàlisi crític de la realitat, la reflexió, el debat col·lectiu i l'adquisició de competències per a recrear una vida 'baixa en carboni'.

   

  A student's guide to global climate change

  web recursos variats

  (En anglès)

  Lloc web molt complet per tractar a l'aula aspectes relacionats amb el canvi climàtic (definició, evolució del clima, causes, efectes, solucions, ...). Conté informació detallada, dades de referència, estadístiques, vídeos explicatius, calculadora d'emissions i impactes ambientals, webgrafia pels educadors, etc

  Llegir més sobre "A student's guide to global climate change"

  La Terra canvia el clima

  Document en PDF

  Llibret educatiu que explica de manera entenedora què és el canvi climàtic, quines en són les causes i què hem de deixar de fer o començar a fer des d'ara per adaptar-nos-hi i prevenir-ne els efectes.

  Llegir més sobre La Terra canvia el clima

  Energy project

  Document en PDF

  L'energy project és un document per a treballar a classe d'anglès, pensat per a Cicle superior de primària, fet per una de les mestres del grup de treball de l'Agenda 21 Escolar de Sant Feliu de Llobregat. Consta d'una breu introducció sobre la temàtica energètica, una explicació sobre l'efecte hivernacle, i es proposen algunes mesures individuals i col·lectives per a reduir el consum energètic i, en conseqüència, el CO2 que emetem a les nostres activitats quotidianes.

  Descarregar el PDF

  "La meva primera guia sobre el canvi climàtic" Llibre Ed. Galera

  Llibre

  Senzilla guia amb 4 apartats per l'alumne: Què és? Com ens afectarà? I jo, què hi puc fer?  Decàleg. Explica la importància de la mobilitat sostenible per a lluitar contra el canvi climàtic.

  Llegir més sobre La meva primera guia sobre el canvi climàtic

  Projecte BERDE-BERDEA "Cambio climático" (Ingurugela-País Basc)

  VídeosDocument en PDFWeb amb recursos variats

  Vídeos, preguntes i material escrit sobre l'efecte hivernacle.

   

  Laboratori per a entendre el canvi climàtic i els seus efectes a Catalunya

  Web amb recursos variats

  Web molt completa per a entendre el canvi climàtic i els seus efectes a Catalunya. Està adreçat especialment a secundària.. Hi trobareu recursos educatius diversos, calculadores de CO2, simuladors i jocs, vídeos, etc., i també informació i articles.

  Llegir més sobre Laboratori per a entendre el canvi climàtic i els seus efectes a Catalunya

  Recursos per a treballar el canvi climàtic en anglès

  Web amb recursos variats

  Webs en anglès on podràs trobar diferents recursos sobre el canvi climàtic:

  Agents pel clima

  Web amb recursos variats

  Agents pel clima és un recurs educatiu sobre el canvi climàtic adreçat, principalment, als nois i noies de l'últim cicle de primària. La dinàmica que planteja és aprendre què és el canvi climàtic i, sobretot, quina incidència hi tenim i què podem fer per frenar-lo mitjançant reptes i missions adreçats a l'alumnat.

  Alerta CO2

  Joc interactiu online

  Un joc interactiu per a frenar el canvi climàtic

  Llegir més sobre Alerta CO2