Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de El canvi climàtic
Resultats: de 1 a 20 de 23
Energy project

Document en PDF

L'energy project és un document per a treballar a classe d'anglès, pensat per a cicle superior de primària, fet per una de les mestres del grup de treball de l'Agenda 21 Escolar de Sant Feliu de Llobregat.

Consta d'una breu introducció sobre la temàtica energètica, una explicació sobre l'efecte hivernacle, i es proposen algunes mesures individuals i col·lectives per a reduir el consum energètic i, en conseqüència, el CO2 que emetem a les nostres activitats quotidianes.

Podria desaparèixer la pesca com a ofici al Mediterrani?

Document en PDF

El consum de peix augmenta cada cop més i això suposa un impacte als ecosistemes.

En aquesta unitat didàctica es plantegen situacions i problemes que l'alumnat haurà de resoldre per grups. Es tracta la situació de la pesca i la biodiversitat al Mediterrani.

Hem de menjar peix de proximitat?

Document en PDF

Tota mena de mercaderia comporta un impacte pel medi ambient segons el transport al que ha de ser sotmesa per ser posada a la venda.

En aquesta unitat didàctica es parla sobre la importància del mar Mediterrani, es pot introduir el concepte de 'compra de proximitat' per aconseguir una reducció de les nostres emissions.

Estem disposats a renunciar a les nostres comoditats per conservar el paisatge?

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica s'investiguen els diferents paisatges de la Terra i com l'acció humana els transforma i crea alteracions en ells.

Les impressores 3D poden salvar els esculls de corall

Vídeo

En aquest vídeo s'explica què són els esculls de corall i els efectes més directes del canvi climàtic.

La creació de coralls amb impressores 3D és la tècnica que es mostra en el vídeo.

El vídeo dura 2 minuts.

Implica't + amb l'Agenda 2030

web recursos variats   Joc interactiu online

Aquest recurs, adreçat a cicle superior i primer cicle de l'ESO, pretén donar a conèixer els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030, relacionant-los amb la societat, l'economia i el medi ambient, per conscienciar de la necessitat i importància de vetllar per la sostenibilitat del nostre planeta.

Oceans are changing

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès, adreçada a 6è de Primària, es treballa la importància dels oceans i els problemes de contaminació associats.

Els materials de la unitat es troben aquí.

Activitats escolars de Funbrain

Activitat d'aula  Recurs en préstec

Funbrain ofereix una àmplia oferta d'activitats que es poden fer a l'aula segregades per nivells educatius i temàtiques (mobilitat sostenible, reciclatge, qualitat de les aigües, energies renovables, estalvi energètic, contaminació atmosfèrica i canvi climàtic).

Per a més informació truqueu al 934 144 090 o envieu un correu a info@funbrain.cat

Let's help bees

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès l'alumnat estudiarà la importància de les abelles, les seves amenaces i les possibles solucions. Crearan un joc de memory per a l'alumnat infantil i faran presentacions a les classes per explicar el projecte i les regles del joc.

Stop overfishing!

Document en PDF

El consum de peix augmenta cada cop més i això suposa un impacte als ecosistemes.

En aquesta unitat didàctica en anglès l'alumnat veurà un vídeo que tracta sobre la situació crítica actual. Es proposen activitats per estudiar les tècniques de pesca i solucions per protegir les espècies.

10 preguntes i respostes sobre el canvi climàtic

Document en PDF

En aquest document informatiu elaborat per professorat i investigadors vinculats a l'Institut Universitari d'Estudis Europeus trobareu la resposta a 10 preguntes sobre el canvi climàtic.

Educació ambiental i canvi climàtic

Activitat d'aulaDocument en PDF

Guia didàctica elaborada amb l'objectiu d'incorporar la problemàtica del canvi climàtic en el currículum educatiu. Conté informació sobre el canvi climàtic i proposa activitats per desenvolupar conceptes relacionats.

 

El Bosc Mediterrani

Webquest

Els boscos són grans fixadors de diòxid de carboni, mitigant així l'efecte hivernacle i el canvi climàtic.

En aquesta webquest, adreçada a cicle superior, l'alumnat es convertirà en diferents agents socials que afecten al desenvolupament del bosc: els bombers (preocupats pels incendis), els promotors immobiliaris (desitjosos per la construcció d'un hotel) i els ecologistes (protectors de la natura que volen defensar-la de les especulacions immobiliàries).

El nostre planeta

Webquest

En aquesta webquest l'alumnat de cicle superior haurà d'ajudar a un habitant del planeta Mart. Hauran d'ajudar-lo a descobrir com és el nostre planeta. Les tasques es divideixen en: la Terra al sistema solar, el planeta Terra i els problemes de la Terra. L'última tasca treballa la problemàtica de la capa d'ozó, de la contaminació atmosfèrica i del reciclatge.

L'aire: Informació bàsica i recursos educatius

Llibre   Document en PDF

En aquest llibre trobareu informació diversa sobre l'aire: l'atmosfera, les propietats de l'aire, l'aire com a hàbitat, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, museus per visitar i diversos materials.

Climate Worldwide

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès s'estudien les diferents regions climàtiques i es discuteix el canvi climàtic.

Els materials didàctics es troben aquí.

A student's guide to global climate change

web recursos variats

Lloc web en anglès molt complet per tractar a l'aula aspectes relacionats amb el canvi climàtic (definició, evolució del clima, causes, efectes, solucions,...).

Conté informació detallada, dades de referència, estadístiques, vídeos explicatius, calculadora d'emissions i impactes ambientals, webgrafia pels educadors,...

Llibres, revistes i lectures interessants

Llibre   Document en PDF

En aquest recurs fem un recull de llibres, revistes i altres lectures interessants per a diferents edats. 

Amplieu el recurs per accedir a les propostes.

 

Recursos per a treballar el canvi climàtic en anglès

Web amb recursos variats  Joc interactiu online

Climate Kids és un web en anglès on podreu trobar diferents recursos sobre el canvi climàtic.

"La meva primera guia sobre el canvi climàtic" Llibre Ed. Galera

Llibre

Senzilla guia amb 4 apartats per l'alumne: Què és? Com ens afectarà? I jo, què hi puc fer?  Decàleg. Explica la importància de la mobilitat sostenible per a lluitar contra el canvi climàtic.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior