Menys CO2 a Sant Feliu

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
Oh!SantFeliu
Accedir al canal RSS de Contaminació atmosfèrica
Resultats: de 1 a 20 de 23
És brut l'aire que respirem?

Document en PDF

En aquesta proposta didàctica es treballa la contaminació atmosfèrica. L'alumnat farà una reflexió i aprendrà les causes i conseqüències. Es treballa a partir de les idees prèvies i l'experimentació a l'aula.

El Bosc Mediterrani

Webquest

Els boscos són grans fixadors de diòxid de carboni, mitigant així l'efecte hivernacle i el canvi climàtic.

En aquesta webquest, adreçada a cicle superior, l'alumnat es convertirà en diferents agents socials que afecten al desenvolupament del bosc: els bombers (preocupats pels incendis), els promotors immobiliaris (desitjosos per la construcció d'un hotel) i els ecologistes (protectors de la natura que volen defensar-la de les especulacions immobiliàries).

Cómo detectar la contaminació del aire

Activitat d'aula

En aquest recurs trobareu 3 experiments molts senzills per detectar si hi ha contaminació a l'aire.

El nostre planeta

Webquest

En aquesta webquest l'alumnat de cicle superior haurà d'ajudar a un habitant del planeta Mart. Hauran d'ajudar-lo a descobrir com és el nostre planeta. Les tasques es divideixen en: la Terra al sistema solar, el planeta Terra i els problemes de la Terra. L'última tasca treballa la problemàtica de la capa d'ozó, de la contaminació atmosfèrica i del reciclatge.

Quina és la qualitat de l'aire a Sant Feliu de Llobregat?

Web amb recursos variats

Web de l'Ajuntament de Sant Feliu on es poden consultar en línia els valors dels principals contaminants que afecten a la nostra ciutat, a través de les dades que ens proporcionen les estacions de mesura que tenim a la ciutat.

Els vigilants de l'aire

Activitat d'aula   Document en PDF

Els vigilants de l'aire és una activitat que tracta la contaminació atmosfèrica amb l'objectiu de contribuir a la millora de la qualitat de l'aire a través de les bones pràctiques i canvi d'hàbits de l'alumnat.

L'activitat està disponible per l'alumnat de 1r a 3r de Primària, de 4t a 6è de Primària i de l'ESO.

Hi ha un vídeo que dura 2 minuts relacionat amb l'activitat i uns ventalls informatius.

Activitats escolars de Funbrain

Activitat d'aula  Recurs en préstec

Funbrain ofereix una àmplia oferta d'activitats que es poden fer a l'aula segregades per nivells educatius i temàtiques (mobilitat sostenible, reciclatge, qualitat de les aigües, energies renovables, estalvi energètic, contaminació atmosfèrica i canvi climàtic).

Per a més informació truqueu al 934 144 090 o envieu un correu a info@funbrain.cat

App AireCat

Aplicació que mostra lectures reals de la ubicació on estàs segons l'estació de mesura que hi ha més a prop, a més d'altres dades.

Accés a l'iTunes Store

Accés a Google Play

 

La conservació del medi

web recursos variats   Joc interactiu online

En aquest recurs, adreçat a 5è de Primària, es recullen diverses activitats que tracten els tipus de contaminació com: sopes de lletres, relacionar conceptes, completar frases,... També hi ha activitats relacionades amb el reciclatge.

Qualitat de l'aire - Generalitat de Catalunya

Vídeo

En aquesta sèrie de vídeos creats per la Generalitat de Catalunya es vol sensibilitzar la població sobre la qualitat de l'aire. La societat s'ha d'implicar i actuar per reduir les emissions de contaminats a l'atmosfera.

Els vídeos duren entre 1 i 6 minuts.

Amplieu el recurs per accedir als vídeos.

Contaminació a Barcelona. Parlen els experts

Vídeo

En aquest vídeo es parla sobre la contaminació atmosfèrica a Barcelona: les causes i les conseqüències en la salut humana.

El vídeo dura uns 4 minuts.

Meet the greenhouse gases!

web recursos variats   Joc interactiu online

En aquesta web trobareu els diferents gasos d'efecte hivernacle explicats en anglès. S'inclou el vapor d'aigua, el diòxid de carboni, el metà, l'ozó i molts altres.

El recurs consisteix en unes targetes que donen informació bàsica i al donar-li clic mostra la part negativa de cadascun dels gasos.

L'aire: Informació bàsica i recursos educatius

Llibre   Document en PDF

En aquest llibre trobareu informació diversa sobre l'aire: l'atmosfera, les propietats de l'aire, l'aire com a hàbitat, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, museus per visitar i diversos materials.

Boscos catalans

Vídeo

En aquest podcast es parla sobre la importància dels boscos i els efectes que suposen per la natura i la qualitat de l'aire. També es tracta la problemàtica de les bosses de plàstic.

Guia didàctica sobre la contaminació atmosfèrica

Document en PDF

Aquesta guia didàctica recull deu unitats didàctiques per a treballar la contaminació atmosfèrica, a partir de cicle mitjà de primària.

eSchool Today: Air pollution

Web amb recursos variats

Unitat didàctica en anglès sobre les causes i efectes de la contaminació atmosfèrica.

Atmósfera

Joc interactiu online

En aquest joc l'alumnat treballarà conceptes generals de l'atmosfera i les pressions. És ideal com a recurs introductori a la contaminació atmosfèrica.

Air and atmosphere

Document en PDF

En aquesta unitat didàctica en anglès es treballa la importància de l'aire i l'atmosfera. Es tracta la contaminació atmosfèrica.

Els materials estan disponibles aquí.

AtmOOs

web recursos variats

AtmOOs és un sistema que permet conèixer els hàbits de mobilitat de l'alumnat dels centres educatius i del seu entorn, així com les emissions associades.

Per poder-ho treballar a l'aula, en aquest web trobareu diferents recursos i informació que us ajudaran a aprofundir en aquesta temàtica.

Descarrega l'App (Google Play).

AirNow: Materiales educativos

web recursos variats

En aquest recurs trobareu una web amb diversos materials educatius sobre la contaminació atmosfèrica en castellà i anglès per diferents cursos.

PrimeraRetrocés ràpidAnterior
12
SegüentAvanç ràpidDarrera
Salta a la part superior