Consell Escolar Municipal El Consell Escolar de Sant Feliu de Llobregat es configura com un organisme de consulta i de participació de tots el sectors afectats en la programació de l'ensenyament no-universitari dins del terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. Objectius- Mantenir un corrent d'informació, estudi i deliberació entre l'administració municipal i els diferents sectors de la comunitat escolar sobre totes les actuacions, les planificacions i la problemàtica general que afecta els centres educatius de la ciutat.
- Possibilitar que les línies d'actuació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat comptin amb la consulta i l'assessorament dels sectors implicats.
- Sensibilitzar tota la ciutat, i entitats ciutadanes en particular, sobre la importància de participació dels treballadors de l'ensenyament, les famílies i els alumnes en el procés educatiu i també en la gestió dels centres.
- Crear canals de col·laboració entre tots els sectors en l'organització d'actuacions de caràcter municipal i/o dels propis centres.
DesenvolupamentEl caràcter d’organisme participatiu de la comunitat educativa local, en la programació de l’ensenyament no universitari, es realitzarà mitjançant les funcions pròpies dels Consells Escolars Municipals - assessorament, consulta, proposta i informació - en les qüestions següents: - Els convenis i els acords de col.laboració entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i les institucions i organismes educatius que afectin l'ensenyament dins l'àmbit de Sant Feliu de Llobregat.
- Les actuacions i les normes municipals que afectin a serveis educatius complementaris i extra-escolars amb incidència en el funcionament dels centres docents.
- La determinació dels llocs escolars que s'han de crear, substituir o suprimir per aconseguir l'accés de tots els ciutadans a nivells educatius i culturals que els permetin la seva realització personal i social.
- L'emplaçament, construcció i/o renovació dels centres docents de Sant Feliu de Llobregat.
- Les prioritats en els programes i les actuacions municipals que afectin la conservació, la vigilància i el manteniment adequats dels centres docents públics.
- El foment de les activitats que tendeixin a millorar la qualitat educativa, la qualitat pedagògica i la defensa de l'escola activa, democràtica, científica, crítica i no discriminatòria, tot potenciant l'adaptació de la programació al medi.
- La planificació de campanyes de matriculació, l'oferta de places i el procés d'admissió d'alumnes.
- El desenvolupament d'accions compensatòries per corregir les desigualtats provinents del context econòmic, social i cultural de l'alumne/a.
- L'aplicació del Concerts Educatius.
Documents:Reglament del Consell Escolar Municipal (1994) Actes: |