La Festa de Tardor presenta un patró organitzatiu que es repeteix cada any i que s’adapta en funció dels dies festius. Sol abraçar quatre dies, per bé que la ubicació de la festivitat del 12 d’octubre en determina la seva durada.
El primer dia a la tarda es fa l’acte de lliurament del Mocador d’Honor de la Festa de Tardor a una persona estretament vinculada a la promoció i organització de la Festa de Tardor. S’ha consolidat la lectura d’un manifest o pregó que ve acompanyat del llançament del coet d’inici de la festa des del balcó de l’Ajuntament. A la Catedral repiquen les campanes i, tot seguit, la comitiva d’autoritats, que acompanya el Mocador d’Honor guardonat aquell any, es desplaça fins als jardins del Palau Falguera, on es llança un castell de focs, que dóna la sortida al Seguici, amb la participació de totes les colles de la ciutat. El Seguici recorre els carrers de la ciutat fins a la plaça de Lluís Companys, on tenen lloc el Entremesos: els balls tradicionals de totes les colles de Sant Feliu, amb música en directe dels Ministrils del Seguici. Després de l’últim ball, tothom se'n va a sopar i cap a la una de la matinada s’inicia el Segon Seguici, en el qual tot el públic pren part dels balls i acompanya a cada figura en el seu ball.
La diada de Sant Rarimi és el 12 d’octubre, data en que se celebra la missa en honor al sant, i que sempre és festiu atesa la coincidència amb el “Dia de la Hispanidad”. Si en el primer dia les colles s’agrupen per executar el Seguici i ballar els Entremesos corresponents, la resta de dies es caracteritzen per les actuacions de les colles de grallers, bastoners, esbart i castellers que solen protagonitzar diferents actes com matinades, cercaviles o diades, respectivament. També té lloc en aquests dies el Correfoc Infantil, adreçat exclusivament a infants d’entre 4 i 12 anys i que acaba amb un berenar.
El dissabte a la tarda, que sempre és o el segon dia de la Festa (en cas que hagi començat en divendres) o el penúltim (cas que acabi en diumenge), se celebra el Correfoc, que comença amb l’espectacle i encesa del campanar, amb la presència de les colles de foc de la ciutat i diverses colles convidades, i acaba a la plaça de l’Estació, amb l’encesa final i focs d’artifici.
El darrer dia de la Festa de Tardor comença amb les matinades dels Trabucaires de Sant Llorenç. A mig matí, es fa la Cercavila de totes les colles de cultura popular de la ciutat. La Cercavila acaba a la plaça de la Vila, on des del migdia té lloc el vermutconcert de grallers. A l’arribada de la comitiva, tenen lloc els balls de les diferents colles, entre els quals destaca l’escenificació del conte popular protagonitzat pel Drac de Sant Feliu, el Cavaller Guillem i Violant de Bar.
La “Nit de Foc” dels Diables de la Salut i el repic final de campanes constitueixen la fi de la Festa.
Existeixen activitats que, per motius de calendari o per la pròpia naturalesa dels actes, es duen a terme fora de les dates festives pròpiament dites, com per exemple l’assaig del Seguici o el Correfoc de colles infantils, que es fan el cap de setmana anterior.