Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 08:38:35

Idioma

Identificació

La Festa de Tardor
De l'11 al 15 d'octubre de 2023

Cartell de la Festa de Tardor 2023

Cartell de la Festa de Tardor 2023. Autora: Paula Dorado. Feu clic per ampliar-lo en una nova finestra en PDF La santfeliuenca Paula Dorado és la guanyadora del concurs del cartell de la Festa de Tardor 2023, que enguany se celebrarà entre els dies 11 i 15 d'octubre. L'acte de presentació del cartell s'ha celebrat aquest divendres a l'edifici de La Nau, Cultura i Tradicions, amb la participació de l'alcaldessa de Sant Feliu, Lourdes Borrell; el president de l'Àrea de Serveis a les Persones, Iván Martín; representants de la Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu (FETS); i la creadora del cartell guanyador.

L'alcaldessa Lourdes Borrell ha destacat que La Nau "és un espai emblemàtic i divulgatiu" i ha assegurat que "la divulgació de la nostra cultura, de les nostres festes populars i de l'imaginari ha de ser al llarg dels anys perquè els i les més joves puguin continuar aquesta gran tasca que es fa des de les entitats i colles de la ciutat". La Festa de Tardor, ha subratllat, "és una festa viva, inclusiva, una festa que ens aporta el goig de gaudir, de sortir al carrer i gaudir de les nostres festes".

Un cartell adaptat a l'imaginari de la Festa

El moment més esperat ha estat la presentació del cartell de la Festa de Tardor 2023, creat per Paula Dorado, que ha resultat el guanyador entre una vintena de propostes presentades al quart concurs que l'Ajuntament ha impulsat per escollir la imatge que il·lustra la Festa de Tardor, amb la finalitat de fomentar l'arrelament d'aquesta celebració a la població i el seu coneixement i difusió. 

El jurat ha seleccionat l'obra guanyadora seguint diferents criteris, entre els que destaquen la qualitat, l'originalitat, la inclusió d'elements de l'imaginari festiu de Sant Feliu, a més de tenir present la perspectiva de gènere i la diversitat social i cultural.

La guanyadora, de 22 anys i graduada en Belles Arts, ha explicat què ha volgut transmetre amb la seva proposta de cartell: "Per inspiració vaig agafar diferents imatges que s'han posat de moda, una mena de gerros amb flors que els encaixen en un quadrat i deformen les formes per encaixar-les dins del quadre. Vaig agafar aquesta idea i ho vaig passar a l'imaginari de la Festa de Tardor de Sant Feliu". Respecte als colors, Dorado ha destacat que "m'agrada molt el rosa, però com que era més encertat el vermell pel tema de la Festa em vaig decantar per la combinació de complementaris de verd i vermell". Aquesta ha esta la tercera vegada que Paula Dorado es presenta al concurs per triar la imatge de la Festa de Tardor.

L'import econòmic del premi és de 1150 euros i, tal i com recullen les bases del concurs, el nom de l'autora apareixerà imprès al cartell i des de les xarxes socials municipals es farà difusió de l'obra i de la seva creadora.

Entrevistem la Paula Dorado

Salta a la part superior