Festa de Tardor

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 19:13:33

Idioma

Identificació

La Festa de Tardor
Del 8 al 12 d'octubre de 2021

Cartell de la Festa de Tardor 2021

La il·lustradora santfeliuenca Sandra Cabañas és la guanyadora del concurs del cartell de la Festa de Tardor 2021, que enguany se celebrarà entre els dies 8 i 12 d'octubre, amb una programació adaptada a les mesures contra la Covid-19 i de la que properament es facilitaran més detalls.  

El cartell creat per Cabañas ha resultat el guanyador entre les 12 propostes que s'han presentat al segon concurs que l'Ajuntament ha impulsat per escollir la imatge que representarà la Festa de Tardor d'enguany, amb la finalitat de fomentar l'arrelament d'aquesta celebració a la població i el seu coneixement i difusió. 

El jurat, reunit el 27 de juliol, ha seleccionat l'obra guanyadora seguint diferents criteris, entre els que destaquen la qualitat, l'originalitat, la inclusió d'elements de l'imaginari festiu de Sant Feliu, la contemplació de la perspectiva de gènere i de la diversitat social i cultural.

"Volia donar a entendre que les tradicions també van evolucionant"

Cartell de la Festa de Tardor 2021

La creativa santfeliuenca Sandra Cabañas explica com se li va ocórrer la imatge del cartell: "Em vaig inspirar en el meravellós mural de l'Anna Repullo fet pel Dia de l'Orgull LGTBI+. L'objectiu del cartell és principalment defensar i donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+. I quina millor manera que triant les dues dones gegantes més representatives de Sant Feliu: la Rebanyuda i la Violant". L'artista també ha buscat actualitzar un dels símbols de la festa: "Volia donar a entendre que les tradicions també van evolucionant".

Per plasmar les dues gegantes fidelment, Cabañas ha estudiat com són la princesa Violant de Bar i La Rebanyuda: "He volgut captar l'essència de cadascuna. Són molt diferents. Pensava que la més complicada de dibuixar seria la Rebanyuda, però jo crec que és la Violant, per totes les joies, la corona, les teles...".

La guanyadora del cartell té una forta vinculació personal amb la Festa de la Tardor: "Jo sóc de Sant Feliu de tota la vida. Per a mi les Festes de Tardor són el moment més esperat de tot l'any, i crec que també per a tota la ciutadania... Només veure la gent començant a portar el mocador vermell, escoltar les cançons, els gegants, els trabucaires... L'ambient que es crea, tant familiar com d'amistats, crec que és únic i que és un moment molt especial per a tothom".

Sandra Cabañas és graduada en animació 2D i 3D, creadora de contingut audiovisual, directora d'art, editora de vídeo, dibuixant i il·lustradora.

Actualment treballa com a directora d'art i edició de vídeo a l'empresa Lachiribita Studios, de la qual és una de les fundadores. També és il·lustradora a la revista de videojocs Games Tribune Magazine, a la revista de cultura pop Break, i artista musical amb el sobrenom de Lil Barby.

L'import econòmic del premi és de 1.150 euros, i tal i com recullen les bases del concurs, el nom de l'autora apareixerà imprès al cartell i des de les xarxes socials municipals es farà difusió de l'obra i de la seva creadora.

Cartell de la festa (jpg)

Salta a la part superior