Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/05/2024 09:43:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'alcalde signa un préstec d'1,5 milions amb l'IDAE que permetrà disposar d'un enllumenat més sostenible

19/12/2016
Lectures: 2589
L'alcalde signa un préstec d'1,5 milions amb l'IDAE que permetrà disposar d'un enllumenat més sostenible

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i la primera tinent d'alcalde, Lídia Muñoz, han signat aquest matí a Madrid, amb el director general del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, Arturo Fernández, la concessió d'un préstec per completar la renovació de totes les instal·lacions d'enllumenat elèctric exterior a Sant Feliu. El préstec, reemborsable sense interessos, i per import d'1,5 milions d'euros, s'inclou en el marc del programa d'ajudes que ofereix l'IDAE, cofinançat amb fons FEDER, a les administracions locals per promoure l'eficiència energètica i reduir les emissions de diòxid de carboni. 

Així, amb aquesta línia de crèdit, l'Ajuntament de Sant Feliu podrà completar les millores en l'enllumenat iniciades en els darrers mandats. Es farà la substitució de lluminàries per leds en 3.147 punts dels 5.844 existents, a més de la renovació del 60% dels quadres de comandament, la instal·lació d'equips de telegestió, la instal·lació de sistemes de control i regulació punt a punt, o la substitució de les actuals balises del municipi per unes altres amb tecnologia led. Només l'actuació de substituir les lluminàries per leds comportarà un estalvi d'1,5 milions de kWh i al voltant de 135.000 ? per any, és a dir, s'estalviarà un 77% en la factura de la llum, i les emissions en C02 es reduiran en 505 tones. Aquestes millores es duran a terme al llarg de l'any 2017. 

Actualment Sant Feliu té 1.200 punts d'enllumenat amb tecnologia led (que es corresponen amb el 20% del total), els quals s'han anat canviant en els darrers anys. A més, el Pla de polígons que està executant l'Àrea Metropolitana de Barcelona, comportarà l'actuació en un 10% més de l'enllumenat. Als percentatges anteriors, cal sumar el 65% de millores sobre l'enllumenat públic que es farà gràcies al préstec de l'IDAE. D'aquesta manera, un cop executades totes les actuacions, la ciutat disposarà de tecnologia led pràcticament en el 100% de la xarxa d'enllumenat públic.  

Amb totes aquestes mesures, es pretén fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible, un dels objectius que l'Equip de Govern contemplat en el Pla d'Actuació de Mandat, el qual preveu per a 2017 l'aprovació del Pla del Clima i l'Energia, en resposta als acords de la Cimera del Clima celebrada a París el juny de 2016, i en la qual prop de 200 països van acordar unir esforços per frenar l'escalfament del planeta. 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior