Consell Municipal d'Infants L'any 1997 es va aprovar en sessió del Ple Municipal, la creació del Consell d'Infants. La creació i importància del Consell d'Infants apareix com un dels articles del reglament de Participació ciutadana del nostre ajuntament, el qual estableix textualment en el seu article 58: “L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat potenciarà un treball conjunt amb les escoles i instituts per dur a terme Consells d'Infants o altres activitats pedagògiques de foment de la participació”. El consell compta actualment amb la participació de 30 nens i nenes. Edat dels consellers: 11 i 12 anys. L'àmbit on es desenvolupa l'elecció dels consellers és a les aules de cinquè de les escoles públiques i concertades del municipi, mitjançant un projecte d'educació en valors, de foment de la participació i dels drets dels infants. Procediment per a la designació de Consellers:- Es fa un projecte dirigit als alumnes de cinquè de totes les escoles de Sant Feliu, organitzades per monitors especialitzats en l'educació en valors. Els infants que volen ser consellers presenten una candidatura i es fa la votació. El nen o nena més votat esdevé el representant de la classe/curs al Consell d'Infants.
- Els membres formen part del Consell durant dos anys. Cada any es renova la meitat dels membres del Consell. Aquest es constitueix el dia 20 de novembre amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants.
Col·laboracions i/o accions estables:- Constitució del consell. Commemoració municipal del Dia Universal dels drets dels infants (20 de novembre) En aquesta sessió els infants presenten la memòria d'activitats fetes en el curs i es fa l'encàrrec polític pel curs vinent.
- Col·laboració amb el Consell de la Dona del municipi en el Dia Internacional contra la violència de gènere (25 de novembre).
- Participació en la Nit de Reis. Es dóna la benvinguda als Reis d'Orient i és llegeix una carta de desitjos. (5 de gener).
- Participació com a jurat del Concurs de disfresses de Carnaval.
- Reunió amb les famílies. El consell és l'encarregat de presentar a les famílies el treball que fan i com el fan.
- Reunió amb l'alcalde i regidors/res per fer arribar propostes i suggeriments.
- Participació en programes de ràdio, trobades amb el Síndic de Greuges, visita a entitats de lleure, trobades amb altres consells,...
Metodologia de treball- Ens reunim de manera ordinària els primers divendres de cada mes a la sala d’actes de la Torre del Roser i, extraordinàriament, per fer activitats en grups de treball, fora d’aquest espai.
- Es distribueixen càrrecs de direcció, material, bloc,... Hi participen les dues dinamitzadores i en algun ex-conseller/a.
- Les reunions es divideixen en dues parts: Durant la primera part treballem per grups, per afavorir la participació, els temes de suggeriments També es treballa l'ordre del dia i com portar la reunió.
- Durant la segona part es treballa l'encàrrec fet per l'alcalde i les propostes fetes pels propis consellers i conselleres.
Relació amb les famílies- En el moment en que són escollits, es contacta a les famílies per felicitar-les i convidar-les a l’acte de Constitució del Consell d'Infants.
- A principi de curs se les cita per explicar-les el projecte. Aquesta reunió és portada pel propi Consell d'infants. Les dinamitzadores participen quan es presenten els elements més d'enfocament educatiu del projecte.
- Fem contactes durant el curs, depenent dels projectes que els volem convidar.
- Ens veiem normalment quan acompanyen els seus fills o filles al consell.
AvaluacióAny rere any els infants tenen l'oportunitat d'adonar-se de la importància de la seva participació per a la seva ciutat, i que els projectes que desenvolupen tenen transcendència. Un indicador positiu és el fet que sempre tenen disposició a participar de les propostes que els arriben, i que sempre hi ha algun grup de cinc/sis nens i nenes que manifesten el seu desig de continuar treballant per la seva ciutat i formar part del grup de col·laboradors. Documents:Actes: |