Com es poden fer les ciutats més intel·ligents, més sostenibles, més confortables? A banda de les idees també es necessita la manera de dur-les a la pràctica. Els ciutadans hem de ser els veritables protagonistes de les "smart cities" (o ciutats intel·ligents).
Doncs els alumnes de 1r de batxillerat de l'escola Mestral i l'institut Martí Dot i els de 6è de primària del col·legi Mare de Déu de la Mercè han rebut un taller pràctics d'iniciació a Snapi! durant la primera setmana de març.
Potser recordeu també la notícia de la setmana passada "La ciutat intel·ligent arriba a les aules de Sant Feliu" on informàvem dels tallers "Co-creació d'aplicacions Smart Cities per a tothom!" que van portar a terme alumnes de 1r de Batxillerat de l'IES Martí Dot i de 6è de Primària del Col·legi Mare de Déu de la Mercè.

Amb l'Snapi! els ciutadans, fins i tot el més joves, poden construir i programar aplicacions a partir d'APIs, com les dades obertes de l'Àrea Metropolitana de Barcelona o, fins i tot, sensors ciutadans.
Es tracta d'un programa desenvolupat per Citilab Cornellà, que combina les possibilitats de programació bàsiques amb l'accés a dades reals.
Després d'una petita introducció al concepte d'API (interfície de programació d'aplicacions), els alumnes van crear un mapa amb les dades de consum d'aigua dels municipis de l'àrea geolocalitzades. A partir d'aquí, poden començar a desenvolupar les seves pròpies idees desenvolupant competències de resolució de problemes i pensament lògic computacional.
Amb aquesta iniciativa, realitzada pel Citilab amb la col·laboració de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el programa municipal Sant Feliu Innova, es busca formar ciutadans intel·ligents, capaços de promoure iniciatives comunitàries, que puguin decidir quina ciutat volen en tots els àmbits, des de l'econòmic o l'administratiu, fins a l'educatiu o territorial. I una de les línies d'acció que ho permet és l'obertura de dades, de manera que els ciutadans prenguin consciència i siguin constructors de nous serveis intel·ligents de les ciutats, no només clients.
Cal destacar que aquesta actuació es fruit de les col·laboracions que es van produir en el marc de la 1a Setmana de la Co-Innovació del Baix Llobregat
Si el vostre centre educatiu està interessat en una càpsula formativa d'aquest tipus us podeu posar en contacte amb Sant Feliu Innova al correu electrònic tic@santfeliu.cat o trucant al telèfon 93.685.80.24
Més info: http://youtu.be/QxpoqHJnyQY