"Vine a l'escola pública", aquest és el nom de la campanya que aquesta setmana posa en marxa l'Ajuntament amb l'objectiu de defensar l'educació pública com a instrument de cohesió social i d'igualtat d'oportunitats, en tant que es tracta de l'única oferta d'ensenyament de titularitat pública oberta a tothom, gratuïta i laica. La campanya s'engega coincidint amb la proximitat de la preinscripció escolar per al curs 2016-2017, que tindrà lloc del 30 de març al 7 d'abril. Podeu veure aquí el vídeo de la campanya.
La campanya pretén posar en relleu la qualitat i els valors dels nou centres educatius públics que, afegits a les quatre escoles bressol municipals, l'Escola Municipal de Música, l'Aula Sant Feliu i el Centre de Formació de Persones Adultes Mestre Esteve, conformen una xarxa de setze centres de titularitat pública, l'oferta més important i completa de la ciutat. En aquest sentit, es destaca que la pública és una escola inclusiva i respectuosa, que promou l'atenció a la diversitat, la participació de les famílies, així com la creativitat i l'experimentació de l'alumnat. Alhora, els centres públics potencien el treball en equip i l'educació en valors com la solidaritat, el respecte i la sostenibilitat ambiental. La campanya també posa en relleu que els centres públics estan plenament arrelats a Sant Feliu i que treballen les tradicions locals.
Pel manteniment de totes les línies de P3
Davant la decisió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de tancar unilateralment una línia de P3 a l'escola Martí i Pol per la baixada de natalitat, l'Ajuntament manifesta la seva disconformitat reiterada des de fa mesos, entre altres coses, perquè suposa un desmantellament de l'escola pública. Ho ha deixat clar tant a les reunions mantingudes amb els Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat i amb la comunitat educativa, a les mobilitzacions que s'han dut a terme a Sant Feliu i també ho farà a la reunió que l'alcalde té sol·licitada amb la consellera d'Ensenyament.
D'altra banda, la Mesa del Parlament ha admès a tràmit una proposta de resolució presentada pel PSC i Catalunya Si Que Es Pot en la que es demana, entre altres coses, no suprimir cap línia de l'escola Martí i Pol per al curs 2016-2017. El PP també ha presentat una proposta de resolució sobre el garantiment de la qualitat i l'oferta educativa a Sant Feliu, en què planteja, entre d'altres, una reducció de ratio en els grups de P3 que permetin mantenir els grups actuals.
En aquesta línia el passat dijous 3 de març es va aprovar en el Parlament de Catalunya una moció presentada pel PSC sobre el sistema educatiu en què un dels punts demanava reconsiderar el tancament de les línies de l'escola pública previst per la Generalitat, punt que va ser aprovat amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris, excepte Junts pel Sí.
La moció també sol·licita mantenir totes les línies educatives durant el procés de preinscripció per tal de possibilitar a les famílies l'elecció del seu centre escolar de preferència. Tot i l'aprovació en el Parlament, com les mocions no tenen rang legal, el Govern de la Generalitat no té l'obligació de dur a terme els acords votats en la moció.
L'Ajuntament s'ha sumat a les diferents accions reivindicatives impulsades per la Plataforma Sant Feliu es Mou de rebuig al tancament de línies de P3. En aquest sentit, des de l'Ajuntament es dóna suport a les propostes del col·lectiu de compensar la davallada de la natalitat amb la disminució de la ràtio de les aules, fet que permetria mantenir les plantilles i millorar la qualitat de l'ensenyament.
A Sant Feliu ja es van tancar dues línies de P3 fa dos anys, una a l'escola Pau Vila i, l'altra, a l'escola Josep Monmany. Amb el tancament de la línia de l'escola Miquel Martí i Pol, el curs vinent a Sant Feliu s'oferiran 17 línies de P3.