Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/09/2020 18:51:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

07/08/2020
Lectures: 743
La Policia Local ha realitzat més de 8.000 identificacions i ha aixecat prop de 300 actes d'infracció

Des de l'inici de la pandèmia els efectius de la Policia Local de Sant Feliu han realitzat controls diaris a la via pública, tant a vianants com a vehicles i establiments, per tal de garantir el compliment de les mesures de seguretat i contenció del coronavirus. Des que es va decretar l'estat d'alarma i fins al mes de juliol, s'han identificat 3.113 persones i 4.945 vehicles a tot el municipi, actuacions de les que s'ha derivat l'aixecament de 292 actes d'infracció i 5 detencions.

A aquestes cal sumar les actes per incompliment que la Policia Local ha aixecat a partir del 20 de juliol, atenent a les noves mesures contemplades en la resolució RLT/1648/2020 del 8 de juliol que preveuen la contenció del brot epidèmic. Concretament, han estat 47 actes relacionades amb l'ús de la mascareta, 9 derivades del refús evident a les indicacions dels i les agents i 3 a establiments de caràcter privat.

L'òrgan encarregat de la tramitació d'aquestes multes és la Generalitat, que acaba de publicar-ne el seu règim sancionador. El 85% de la recaptació d'aquestes sancions que interposa la Policia Local, però que gestiona la Generalitat, es transferirà a l'Ajuntament de Sant Feliu.

Impacte a la baixa en delictes i accidents

L'arribada del coronavirus i l'aplicació de mesures de contenció a partir del confinament han redundat en una baixada significativa respecte a altres anys tant de delictes com d'accidents de trànsit. Segons un informe elaborat pels cossos de seguretat municipals, l'evolució interanual ha experimentat una forta davallada des del mes de març, arribant en alguns casos com els delites contra el patrimoni a disminucions de fins al 10,58%.

Encara més evident segons les dades de la Policia Local ha estat la baixada d'accidents de trànsit des que va començar el període de confinament. Si entre els mesos de gener i juny a Sant Feliu es van registrar un total de 78 sinistres, en el mateix període de 2020 la xifra baixa fins als 33, el que representa una disminució del 58%.

L'informe també apunta a una millora en els temes relacionats amb la convivència i el civisme al municipi. Això és el que es desprèn del nombre de queixes i suggeriments ciutadans, que han experimentat una disminució significativa respecte a d'altres anys en temes com la tinença responsable d'animals, neteja i grafits o sorolls.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar