Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/04/2024 14:27:52

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Màxima implicació de les entitats en la constitució de la 'Taula de suport a la població refugiada'

18/09/2015
Lectures: 1383
Màxima implicació de les entitats en la constitució de la 'Taula de suport a la població refugiada'

Prop d'una cinquantena d'entitats, partits polítics i col·lectius de la ciutat s'han mostrat disposats a formar part de la "Taula de suport a la població refugiada", òrgan impulsat per l'Ajuntament amb la voluntat de coordinar conjuntament amb el teixit social les accions de suport a les persones refugiades que fugen de la guerra civil a Síria i dels conflictes armats que s'estan produint a països de la Mediterrània. Precisament, aquest dijous 17 de setembre, va tenir lloc la primera reunió informativa, a partir de la qual es constituirà oficialment la taula de coordinació. L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i la regidora de Solidaritat i Cooperació, Lourdes Borrell, van presidir la reunió, a la qual van assistir representants d'entitats dels àmbits de la solidaritat, la cultura, l'educació, el lleure, la gent gran, la dona, les entitats veïnals i 'esport, entre d'altres.

Durant la sessió es van presentar a les entitats les diferents accions de solidaritat previstes per l'Ajuntament i el Consell Solidari. Alhora es va donar a conèixer la primera acció que consisteix en una campanya de recollida de diners que es destinaran a garantir les necessitats bàsiques (alimentació, salut i higiene) durant les rutes de fugida de les persones refugiades. Els diners recollits seran per a la Creu Roja, una de les ONG que coordina l'assistència durant els trajectes. L'Ajuntament ja ha fet una primera aportació de 6.000 € del romanent d'emergències del pressupost de Solidaritat i Cooperació per a la campanya.  

Amb l'objectiu d'incentivar la col·laboració ciutadana, els propers dies es distribuirà entre les entitats que col·laborin amb la campanya uns vals que es lliuraran a les persones que facin aportacions per tal que disposin d'un document que certifiqui la quantitat de l'aportació econòmica realitzada. La campanya de recollida de diners es durà a terme aproximadament fins a mitjans de novembre. Qualsevol persona podrà adquirir els vals a la seu de les entitats de la ciutat adherides a la campanya, així com en diferents activitats populars que s'aniran anunciant en la pàgina web municipal.

Paral·lelament a la recollida de fons es faran accions de sensibilització a la ciutadania per informar sobre la dimensió dels conflictes a l'àrea de la mediterrània i sobre les necessitats de les persones refugiades. 

Les persones que vulguin col·laborar d'una manera o una altra es poden posar en contacte amb l'Ajuntament a través d'aquest formulari, de l'adreça de correu electrònic ciutatacollidora@santfeliu.cat o anant directament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana

Quatre fases d'actuació 

En el marc de la sessió, els representants municipals van explicar que s'han definit quatre moments o fases d'actuació vers la població refugiada. En primer lloc, s'ha engegat la campanya de recollida de recursos econòmics.  

Una altra fase de l'ajuda inclourà el suport als municipis que acullen les persones refugiades en escoles, pavellons o altres espais públics perquè descansin i puguin continuar el seu camí. Tot i que ni el territori català ni l'espanyol formen part de les rutes de fugida, es crearan canals de contacte amb els municipis d'altres països que sí ho són per ajudar-los a fer front a les despeses que els genera aquesta assistència. 

L'Ajuntament i els col·lectius que constitueixen el Consell Solidari de Sant Feliu també treballaran en la planificació i organització de la rebuda de les persones refugiades d'aquí 3 o 4 mesos, tenint en compte que molts no tindran recursos econòmics, ni habitatge ni recursos jurídics.  

El darrer aspecte de l'ajuda suposa l'acollida i allotjament de les persones en territori català. En el cas de Sant Feliu, la ciutat té llarga experiència ja que des de la Creu Roja es gestionen tres pisos des de fa anys per a les persones que sol·liciten asil. Així doncs, el dispositiu d'acollida que inclou suport psicològic, ensenyament de la llengua i de l'entorn, així com integració en la ciutat són serveis que ja funcionen. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior