Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/04/2024 21:49:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

II Jornada de robòtica creativa

26/07/2016
Lectures: 3243
II Jornada de robòtica creativa

El passat divendres 22 de juny es va realitzar la Segona Trobada Oberta de Robòtica Creativa, organitzada  per la Xarxa Punt Tic, el PES La Mina, el Pes Martí Codolar, la Fundació Marianao, El TEB i Diwo.

Sant Feliu Innova també va assistir a la jornada on es van tractar temes relacionats amb la robòtica i la programació amb dues dinamitzadores digitals, la Patri i la Lidia.

Aquestes trobades són una iniciativa impulsada per un grup de dinamitzadors que volen crear els moments i llocs on trobar-se, debatre i posar en pràctica temes relacionats amb la seva activitat al centre on treballen.

Aquests són els temes que es van tractar a la jornada i que ben aviat podrem gaudir a la ciutat.

Coneix zowi un robot que et robarà el cor

Zowi és un simpàtic robot educatiu creat per BQ Educa que té com a missió ensenyar als nens que la tecnologia pot ser transparent, propera i divertida a més els permet familiaritzar-se amb conceptes relacionats amb la robòtica com seqüència, programació i electrònica bàsica. És un robot lliure tant en el seu disseny físic com amb la seva programació i la seva app està a disposició de qualsevol que volguí modificar-ho. Per fer programar a zowi es pot fer online o offline a través de bitbloq.bq.com.

Mitjançant la seva app a través d'una tablet o un smartphone amb sistema operatiu Android podràs configurar i jugar amb el teu Zowi amb la seva varietat de Jocs.Durant la jornada vam poder conèixer més a zowi i veure el munt de possibilitats que ofereix.

És un recurs educatiu molt útil, ja que et permet treballar la tecnologia a l'aula i enllaçar-ho amb altres temes, com per exemple treballar les expressions i el treball col·laboratiu entre els nens.

Fabricació digital

En aquesta part de la jornada ens vam submergir en el món de la impressió 3D i amb el concepte Makers  amb la filosofia "fes-ho tu mateix".

També vam conèixer alguns programes que s'utilitzen per fer els dissenys 3D i així properament imprimir-los amb la impressora 3D.  Alguns programes lliures de modelat en 3D que tens al teu abast són: Skatchup, Tinkercad o  123D.

Seguidament vam veure la web thingiverse, un repositori d'objectes 3D on trobaràs un munt de dissenys que la gent  comparteix a l'abast de tothom gratuïtament, pots descarregar-te el disseny que més t'agradi i fer la teva impressió.

Per finalitzar aquesta part de la jornada vam veure en directe el funcionament d'una impressora 3D i aquest Pikachu és el resultat de la feina feta.

Aprofitem per recordar que tots els dimecres de 17h a 20h teniu al vostre abast el club de makers a la Torre del Roser, un espai on podràs endinsar-te de manera pràctica en el món de la fabricació digital, la robòtica, la impressió en 3D, la programació, l'electrònica o els drons entre altres aspectes.

Fes-te Maker!

Robòtica amb Lego mindstorm i Tinkerkid

En relació amb la Robòtica  vam conèixer l'ultima versió dels robots lego mindstorm, que ens va permetre treballar muntatge d'estructures i programació seqüencial de moviment i reaccions, en finalitzar la programació vam posar-ho en funcionament i veure les possibilitats que ofereix aquests robots.

A l'ultima part de la jornada, vam conèixer tinkerKit, un projecte d'arduino pensat per treballar l'electrònica sense riscos de cremar el material que fem servir. Cada mòdul de TinkerKit ja inclou les resistències necessàries per treballar amb una placa d'Arduino, permet començar a dissenyar entorns interactius ,projectes robòtics i domàtics sense necessitat d'utilitzar el soldador o la photoboard.

Com a novetat la Xarxa Punt Tic han desenvolupat una extensió d'Scratch que permetrà programar els TinkerKits fent servir el popular llenguatge de programació visual. 

La jornada va comptar amb les seves sorpreses. Lucas, un enginyer alemany de vacances, es va apropar a la Trobada i ens va explicar els projectes amb els quals podem treballar, com ara Project Tango o algun dels mil usos de la RaspberryPi.

Des de Sant Feliu innova estem molt contents amb els resultats de la jornada, tots aquests recursos treballats  ens permeten tenir més coneixements en aquest àmbit i així poder seguir treballant en projectes relacionats amb la robòtica i la programació.

Ens veiem a la propera!

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior