Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

22/02/2018 14:08:55

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Comunitats i CPP

Comunitats

Sant Feliu Innova té una llarga trajectòria de suport i recolzament a la comunitat, mitjançant l’impuls de projectes TIC i d’innovació i emprenedoria tecnològica i fent-ne difusió.

 

Alguns exemples de projectes d’innovació digital als que es recolza des de SFI són:

  • Gimcana tic de l’escola Mare de Déu de la Mercè (notícia)
  • Donació d’equipament informàtic a entitats (notícia)

 

Però Sant Feliu Innova vol esdevenir molt més que un espai físic i virtual de co-treball que facilita la interacció, i que aporta com a eina i procés principal la innovació tecnològica, per co-crear un ecosistema local de persones, grups i organitzacions que són xarxa professionalitzadora però també comunitat que genera projectes d’innovació i implica al ciutadà en la millora de la ciutat.

Els espais que s’estan configurant arreu pivotats al voltant de la innovació social són entorns a on els emprenedors fan seu l’espai, proposen trobades i activitats, demanen continguts en innovació tecnològica per a la millora continua, i busquen experiències de co-creació que els permeti fer evolucionar les seves idees i projectes. La ciutat consolida d’aquesta manera un espai de caràcter públic i municipal a on els coneixements que es generen al voltant de l’experiència de creació de projectes són compartits i transformats en nous coneixements per part dels principals actors, els i les emprenedores digitals.

Així, durant l’any 2016 s’han iniciat les següents comunitats d’usuaris a Sant Feliu:

 

CPP (Col·laboració público-privada)

La col·laboració público-privada no és tan sols una via per optimitzar l'ús dels recursos públics, o un mètode per proveir millors serveis públics i finançar infraestructures. De fet, la CPP hauria d'anar més enllà, per convertir-se en una nova manera, més col·laborativa i inclusiva, d'organitzar l’estructura econòmica i social d’un territori.

En algunes ocasions alguns agents o actors externs s’incorporen a la dinàmica de treball de Sant Feliu Innova i es generen processos de col·laboració público-privada on es co-dissenyen, prototipen o, fins i tot, co-produeixen nous serveis:

Alguns exemples d’activitats fruit d’aquesta col·laboració han estat els següents:

Nou servei / Activitat

Actor / Agent (CPP)

Any

Code Club SF

Biblioteca Montserrat Roig
Associació CRIDEM Educa
UOC

2016

Club de Makers SF

Associació Tangencial

2016

JobLab, pre-emprenedoria
amb innovació tecnològica

LabCoop
Indeed Social Consulting

2015

Sant Feliu Game:
Concurs de disseny de videojocs

Associació CRIDEM Educa

2014

CO-Work-TIC

PovArt Estratègia Digital

2013

Estand "Sant Feliu, INNOVA" (Fira 2012)

Associació XarCont

2012

 

Link to ObjectExecute action