Obre “Sent Sant Feliu” una de les entitats culturals més veteranes de la nostra ciutat, la Peña Luís de Córdoba. Dansa i música d’arrel en un espectacle que aplega diverses generacions de ballarines, ple de bellesa i temperament.
El trio per excel·lència de power pop a Sant Feliu ens portarà les cançons del seu disc debut, “Los derechos de los Nativos en Alaska”, una de les sorpreses més agradables de la temporada musical. Melodies amb flaire de clàssics contemporanis executades amb una vitalitat demolidora.
Són, sens dubte, un dels nous noms musicals sorgits de Sant Feliu amb major projecció artística i popular. I és que Seikos ho tenen tot: talent, qualitat i uns concerts que són tot un exercici de bon rotllo, empatia amb el públic i rauxa sonora. Ho podreu comprovar amb aquest vídeo inèdit, proporcionat pels mateixos Seikos, enregistrat durant un dels seus nombrosos concerts per Catalunya.
Exemple de compromís amb el foment de la música en directe mitjançant els seus cicles anuals, l’Ateneu Santfeliuenc és també un centre que sempre ha format a nous talents musicals, gràcies a la tasca de les seves seccions i l’oferta de tallers musicals. La ContraBaix Big Band, dirigida per Vicens Vives, és un perfecte exemple d’això, una formació de gairebé vint músics que ens portarà a l'època daurada del swing.
A començaments d’any publicaven “Llum polar”, probablement el millor disc fins al moment d’Els Navegants, reconeguts com una de les principals bandes de música psicodèlica de tot el país. Arriba el moment de veure la presentació en directe d’aquesta meravella, que fa viatar al Canterbury Sound dels 60 tot recordant els artistes de la mítica Música Laietana.
Des de la seva presentació fa ja unes temporades a La Petita, el prestigi de Public Mayor no ha deixat de créixer. Consolidats ja com una de les bandes joves santfeliuenques amb més personalitat, les seves composicions i la seva posada en escena mostren un domini del pop/rock d’autor, amb girs èpics i gòtics, admirable.
La pedrera de talents musicals que han sortit d el Casal de Joves al llarg de tres dècades donaria per a cinc edicions més de Sent Sant Feliu. Guaiana és un dels darrers grups d’aquesta llarga llista, nascut fa tres temporades, però que ja és un convidat habitual als principals concerts que es fan a la ciutat, tant en el seu format acústic com en l'elèctric. En aquesta ocasió la banda al complert ens ofereix una nova ració de pop elegant amb tocs de roc; una interpretació amb energia i un bon gust excepcional.
I tanquem la jornada del divendres amb un dels noms en actiu més mítics de la música santfeliuenca: David Rodriguez. Tres dècades en actiu a la música indie, a formacions com Bach is Dead o els Beef, han fet de David un dels noms més respectats del pop espanyol. Gràcies al seu magnífic darrer disc, “Consagracion”, David també és un dels artistes més sol·licitats als escenaris de tot l’Estat, així com als principals festivals de música independent. Des de Madrid, on resideix, ens envia un concert en solitari enregistrat per a l’ocasió, amb el inconfusible segell personal del seu autor.
Comencem la segona jornada de Sent Sant Feliu amb un bloc dedicat a recuperar quatre espectacles inicialment programats per a la Setmana de la Poesia d’aquest 2020, i que fins ara no s’havien pogut fer. El primer d’ells és “Poesia a compàs”, un espectacle de dansa, poesia i música en directe que fusiona, de la mà de les entitats La Mordida i Con 2 Tacones, els autors de la Generació del 27 amb la màgia del flamenc.
Tres veus, tres llums i tres poemes units pels sons i efectes acústics que van guiant aquesta metàfora sobre la incomunicació que ens presenta el músic Dani Illes i els rapsodes de La Mordida, Esteban Barbaria, Victor Illes i Marcos Pérez. Un espectacle transgressor i avantguardista, que recull la millor tradició de l’spoken word i la coneguda com música concreta.
L’artista d’origen brasiler Danilo Marinho ens submergeix en un fascinant imaginari on conviuen des de peces quotidianes de metall i fang que amaguen música, a poemes que ens emocionen i ens fan reflexionar alhora. Un espectacle on la bellesa de les petites coses és l’estrella.
L’expressivitat i força de la cantant Bibi González i la màgia del bandoneó de Marcelo Mercadante ens traslladen al Buenos Aires del segle XX i la música que el va fer universal: el tango. Clàssics eterns d’aquest llegat d’Argentina a la música contemporània de la mà de dos dels seus millors representants a casa nostra.
Va començar la seva trajectòria com a alumne de l’escola de Maria Luisa Saiz, i actualment és un dels formadors més sol·licitats a la ciutat per tots aquells que vulguin començar a tocar el piano. Xavier Canals és un dels nostres pianistes més brillants, amb un domini del repertori clàssic que abraça diverses èpoques i autors. Al seu recital ens oferirà una selecció de les peces per a piano més recordades dels dos darrers segles.
La música flamenca és la protagonista d’aquest concert que reuneix a quatre músics excepcionals, tots ells reconeguts noms de l’escena professional. Un diàleg musical a quatre veus que flueix com un torrent de sensacions que regalimen saviesa i complicitat musical.
Després de la seva inoblidable presentació a la passada Festa de Tardor recuperem la que, sense cap dubte, està sent una de les sensacions musicals d’aquest 2020 a Sant Feliu: el trio format per la cantant Irene Ribas, el polifacètic artista El Chvnco i el contrabaixista Sergio Mesa. Els boleros, les cançons cubanes, la copla i la cançó popular sense artificis són recuperats per aquesta formació, que ens farà reviure la lírica d’unes composicions eternes.
Amb més de dues dècades de trajectòria professional, el santrfeliuenc Frank Gálvez ha obtingut aquest 2020 un gran èxit amb “Desventura”, segon disc de la formació que colidera amb Guille Mostaza -Mostaza Gálvez- aclamat com un dels discos de l’any de la collita pop nacional. Acompanyat pel guitarrista Joan Pàmies, Frank Gálvez ens oferirà un concert on conviuen aquestes darreres composicions amb altres èxits seus com “Vértigo”.
Què dir de Ramon Mirabet que no s’hagi dit ja!. L’artista santfeliuenc és una de les grans estrelles actuals del panorama musical, amb una agenda atapeïda d’actuacions any rere any. Ara que està treballant en la gravació del que serà el seu nou disc, ha trobat un buit per participar a Sent Sant Feliu amb un concert molt especial que recorre els seus inicis com a cantant.
Com a secció de l’Agrupació Cultural Folklòrica, l’Esbart Sant Feliu manté vius a la nostra ciutat els balls i músiques d’arrel tradicional amb diverses activitats com la que cada any podem gaudir a la ja clàssica Mostra de Folklore de la Festa de Tardor. D’aquest passat octubre són els vídeos inèdits que podrem gaudir en aquesta actuació d’una de les seccions culturals més veteranes de Sant Feliu de Llobregat.
L’enorme talent creatiu i empenta de la nostra gent gran es fa tangible amb un programa d’activitats que es desenvolupa durant tot l’any: carnestoltes, caramelles, teatre musical, concerts corals i, molt especialment, el Festival de Nadal. Us oferim en aquest bloc dos vídeos enregistrats al Nadal del 2019 que recullen una molt petita part del que és un dels esdeveniments culturals més participatius i amb més assistència de públic de tot Sant Feliu.
Tenen encantats i meravellats a un munt d’infants d’arreu de Catalunya, i també als seus progenitors. Parlem de The Penguins, excepcional formació que amb el seus discos per a adults, però molt especialment amb el seu projecte Reggae per Xics, ha aconseguit fer ballar plegades a tres generacions. La formació santfeliuenca ens presenta un vídeo molt especial, al qual hi podrem veure un fragment inèdit d’un concert, i també un avançament de Tira pel dret, un magnífic llibre presentat el passat mes de novembre que continua expandint el meravellós univers de The Penguins.
Formació de recent creació integrada per excel·lents músics provinents de bandes amb trajectòries tan notables com Seikos. Tota la rauxa del punk, ska i sons perifèrics a un concert intens, divertit i que de ben segur et farà ballar.
Formació de recent creació liderada per Daniel Díez, un altre dels noms a seguir de la recent collita musical local. Amb composicions pròpies i un nivell interpretatiu desbordant, Delta Delta s’inspira en la música dels 90 per oferir una proposta molt personal, que deixa bocabadat fins a l’espectador menys predisposat. Melodies brillants, guitarres poderoses i una intensitat rítmica que mai decau.
Ceci Canterla és un dels nostres músics més compromesos amb el rock, en totes les seves variants. Amb una llarga carrera amb diversos projectes. Ara ens presenta a Sent Sant Feliu Cöntraband, la seva nova banda creada al 2019 i que ha rebut un gran èxit aquest 2020 amb el seu primer disc, “Malas Influencias”. Agafa la jaqueta de cuir i prepara't per al rock més dur i vibrant amb els Cöntraband.
Continuem el passeig pels sons més canyeros. Arriba l’hora del punk i dels mítics The Clash amb aquesta formació integrada per destacats membres de la música santfeliuenca de les quatre darreres dècades, com el mestre Josep Coca o el gran Òscar Roc, entre d’altres. Tota una descarrega d’energia damunt l’escenari, amb una formació amb una capacitat de connexió amb el públic immediata.
I arribem al final de Sent Sant Feliu com cal, amb una celebració hedonista i vital a càrrec dels millors mestres de cerimònies; Sibaris. La mítica formació d’electropop arriba al seu desè aniversari en plena forma i amb noves cançons que ens recorden que, a l’hora de diversió a la pista de ball, no hi ha ningú com ells.