Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/07/2024 23:12:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Reglament de Participació Ciutadana i Col·laboració

La ciutat de Sant Feliu de Llobregat conté una llarga tradició de foment de la cultura participativa en la concreció de les seves polítiques públiques, com ho demostra el fet que al 1998 ja es va dotar d’un reglament de participació ciutadana.

Aquest reglament va permetre tenir un primer marc per tal de poder canalitzar la voluntat dels santfeliuencs i santfeliuenques, i així participar més activament en la vida del municipi.

La creixent voluntat col·lectiva d’incidir en les polítiques públiques municipals, va portar a dotar el municipi d’un nou Reglament de Participació Ciutadana i Col·laboració, que va ser aprovat al ple de maig del 2018.

El Reglament de Participació Ciutadana i Col·laboració de Sant Feliu de Llobregat fou fruit del treball col·lectiu i la seva redacció va sorgir d’una ponència unitària formada per tots els partits polítics representats al Ple Municipal, per tal de dotar al reglament de la màxima legitimitat.

Es tracta d’un reglament innovador i punter que fa que Sant Feliu continuï sent un referent en matèria de Govern Obert, participació ciutadana i transparència. N’és un exemple la convocatòria anual d’una consulta ciutadana el tercer diumenge de novembre, regulat a la Secció I, article 8 i següents, que s’ha posat en pràctica per primer cop amb la Consulta del Soterrament, celebrada durant el mes de novembre del 2021, i que és ja una fita històrica al municipi. Un procés que marca un precedent per futures consultes, i que obre el camí cap a noves formes de govern més obert i participatiu. Més informació de la Consulta del Soterrament, aquí.

Enllaços:

Salta a la part superior