Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/01/2020 04:36:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Edat moderna

Durant l'època moderna Sant Feliu va continuar sent un poble de pagès sotmès al règim senyorial. Però durant aquests segles va créixer demogràficament a partir de l'arribada de població procedent de França -segles XVI i XVII- i, urbanísticament, com a conseqüència de la construcció de moltes cases al camí ral (actual carrer de Falguera) -durant els segles XVI i XVII- i de l'aleshores nou traçat de la carretera -durant el set-cents.

Inscripció de l'any 1696 de la casa Monmany, al carrer de Falguera.

Nous grups de la burgesia barcelonina van invertir en l'adquisició de propietats a Sant Feliu i les van explotar amb un caràcter més marcadament capitalista. En són exemple els Falguera -segle XVII-, els Gònima i els Armenteres -segle XVIII. També durant l'època moderna es van consolidar les formes d'organització col·lectiva, a partir del naixement del govern municipal i de la creació de la parròquia (1524).

Aquest període va ser molt convuls per raó de les diferents guerres que van afectar la vila -Guerra dels Segadors i Guerra de Successió- i pel malestar social -bandolerisme, processos de bruixeria, revolta dels Gorretes. La vila va ser saquejada diverses vegades.