Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/10/2022 16:59:40

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una ciutat feminista
Els nostres drets, la nostra igualtat

Sant Feliu commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències Masclistes amb el lema #NoCallarem Tel. 900 900 120

#NoCallarem és el lema amb què l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat commemora enguany el Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències Masclistes, que se celebra cada 25 de novembre. El lema fa referència a l'actitud de denúncia constant que cal tenir davant les violències masclistes, i també reivindica la situació de màxima vulnerabilitat de les dones durant la pandèmia actual. El lema, estampat en una de les actualment habituals mascaretes en la imatge institucional d'enguany, mostra aquesta realitat amb una metàfora visual que reivindica que malgrat tenir la boca amagada sota la mascareta, les dones no deixaran de defensar el seu dret a viure una vida lliure de violència i sexisme. 

Un cop més, el principal objectiu de la jornada i de les activitats previstes al voltant d'aquesta data és la lluita contra les violències masclistes i la sensibilització de la població per combatre la desigualtat i eradicar el maltractament envers les dones, una de les formes més visibles de violació dels drets humans i alhora l'exponent més extrem de la desigualtat de gènere entre homes i dones. Un tipus de violència que, amb la irrupció de la pandèmia, el posterior confinament i les actuals mesures de restricció de la mobilitat, cal visibilitzar i combatre més que mai. 

A causa de l'actual crisi sanitària de la Covid-19 que impedeix que es pugui organitzar cap trobada presencial, l'Ajuntament de Sant Feliu ha impulsat diverses accions virtuals per commemorar aquesta data, que s'inicien amb una campanya d'informació i sensibilització que ocuparà els carrers de la ciutat deixant de manifest que les dones, davant la violència masclista, #NoCallarem.

Altres activitats previstes al voltant del Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències Masclistes 2020 són la lectura del manifest del 25N, que es realitzarà mitjançant un vídeo que compta amb la participació de 40 dones del Consell de les Dones, de diverses entitats de la ciutat, de la Xarxa de violències i membres del consistori santfeliuenc, i que es difondrà a través de les xarxes socials de l'Ajuntament; o el minut de silenci que es guardarà en memòria de les dones assassinades per la violència masclista al ple del 26 de novembre, on la Junta de Portaveus també presentarà un moció unitària per condemnar la violència masclista.

Per informar i sensibilitzar a l'alumnat d'ESO o estudis post obligatoris de Sant Feliu sobre la necessitat de l'eliminació de les violències masclistes, entre el 23 i el 27 de novembre es posa a disposició dels centres el vídeo de l'obra de teatre social feminista "First Round" de Las Fritas. I el 30 de novembre, a les 11.30 h es retransmetrà en directe en obert per a tota la ciutadania la ponència teatral de Pamela Palenciano, "Deshilando las violencias machistas" a través del canal de YouTube del Consell Comarcal del Baix Llobregat

I com a activitat paral·lela i participativa, des de l'Ajuntament es fa una crida a la ciutadania a compartir la seva foto a les xarxes socials amb les etiquetes #Nocallarem #25N i #SantFeliu, per deixar de manifest, també a l'entorn digital que, davant les violències masclistes, NO CALLAREM. 

La lluita contra la violència masclista, prioritat del Pla d'Actuació del Mandat 

La lluita contra la violència masclista és una prioritat del Pla d'Actuació del Mandat (PAM) 2019-2023. Concretament, el punt 3.1.1 es marca com a objectiu "promoure la cultura de la igualtat i de lluita contra la violència masclista entre la ciutadania i combatre la feminització de la pobresa".

En el marc d'aquesta fita, es realitzaran o s'estan realitzant diverses accions, com l'elaboració del IV Pla d'Igualtat de Gènere de Sant Feliu (2019 - 2023); l'estudi de la ubicació i l'adequació d'un equipament per tenir un espai de referència per a les polítiques d'atenció a les dones; la revisió del programa d'activitats educatives per reforçar el treball amb perspectiva de gènere i el feminisme a les aules; l'elaboració d'un itinerari formatiu amb perspectiva feminista; l'elaboració d'un mapa de seguretat a la via pública; o la creació de Plans d'Ocupació específics per tal de fomentar l'ocupabilitat de dones en situació d'atur.

Recordem que l'Ajuntament disposa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) adreçat a totes les dones de Sant Feliu de Llobregat, que ofereix informació, orientació i assessorament en qualsevol assumpte que les afecti. S'hi pot contactar a través del telèfon 93 685 80 02. 

A més, la Generalitat posa a disposició el servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista. És gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

Enllaços relacionats: 

Salta a la part superior