Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 07:57:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Situació geogràfica i connectivitat

Els polígons de Sant Feliu es troben en una situació estratègica privilegiada:

  • A menys de 10 km de la ciutat de Barcelona, del Port i de l’Aeroport
  • Molt propers a altres grans centres de generació d’activitat econòmica i industrial metropolitans
  • Connectats per una important infraestructura de mobilitat

Connectivitat viària

  • Autovies: els polígons de Sant Feliu tenen dos grans autovies d’accés a Barcelona, Port i Aeroport: la B23/E90 i la A2.
  • Proximitat amb el corredor mediterrani: Sant Feliu té en les seves immediacions l’autopista AP7/E15, que és el corredor entre la Península i la resta d’Europa, i l’A2, que connecta Barcelona amb l’interior de Catalunya i Madrid.

Transport públic

  • Tren de Rodalies i regionals, línies R1 i R4, que connecta amb Barcelona en 14 minuts, així com amb molts altres municipis de forma directa i amb una alta freqüència.
  • 8 línies d’autobús interurbà, + 2 de bus nit 3 línies urbanes (SF1 i SF2 en laborables, i SF3 en festius i caps de setmana)
  • Línia T3 del tramvia que connecta Sant Feliu amb Barcelona i altres municipis de l’Àrea Metropolitana, i amb línies d’autobús urbans i interurbans. Aprofitant el soterrament, en els propers anys el tramvia arribarà fins a l’interior de Sant Feliu, allargant la via dues parades més. També s’està treballant per una tercera que arribi a l’entrada del Polígon El Pla, i en un futur enllaci amb Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts.
  • Disposa d’una xarxa d’11 km d’infraestructura pedalable i 7 km de carrils bici que connecta els polígons industrials amb el centre de Sant Feliu i amb l’estació de tren, així com amb els municipis adjacents.
  • Es disposarà d’un carril segregat de bus a les autovies B23 i l’A2, per reduir els temps de durada dels trajectes en transport públic.

Població estacional

Sant Feliu compta amb un alt volum de "població estacional", població no resident a la ciutat que es desplaça al municipi per qüestions laborals o acadèmiques, destacant la mobilitat de persones treballadores que acullen els polígons. Com a xifra de valor, suposarien un total de 43.894 persones (Idescat 2020), amb més de 3.000 persones que no resideixen i es troben diàriament a la ciutat.

Sant Feliu en metrominut

El metrominut és un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments de la ciutat. Sant Feliu disposa del seu propi plànol ‘metrominut’ per fomentar la mobilitat a peu. Cada recorregut va acompanyat amb la distància aproximada entre els dos punts que connecta i del temps de trajecte a peu, així com la identificació dels centres educatius i escoles bressol de la ciutat, els parcs i les zones verdes.

La capital del Baix Llobregat es troba inclosa en la llista de ciutats que aposten per una mobilitat sostenible, saludable i amable amb el medi ambient, així com per potenciar viure la ciutat i l’economia local.

Sant Feliu de Llobregat és la capital de la comarca del Baix Llobregat i es troba a un espai central dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Enllaços d'interès:

Salta a la part superior