Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/05/2022 20:04:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Programa municipal d'activitats educatives

Programa municipal d'activitats educatives

Mireia Aldana, regidora d'Educació

Em plau presentar-vos el Programa Municipal d’Activitats Educatives (PMAE) d’aquest curs 2021-2022.

Aquest curs, el PMAE està format per 131 activitats, que s‘ofereixen a tots els centres educatius de la ciutat i a tots els nivells educatius: educació infantil, educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius, educació especial, centres ocupacionals i programes de transició al treball i formació de persones adultes.

Hem programat les activitats tenint en compte les possibles restriccions que podem continuar tenint associades a l’evolució de la pandèmia que estem patint. És per això que algunes de les activitats que s’ofereixen poden tenir límit d’alumnat respectant, en la mesura que es permeti, el grup-classe. Així mateix, altres podran deixar d’oferir-se en funció de l’evolució de la pandèmia o, en canvi, d’altres, al igual que el curs passat, les hem reformulat per poder exposar-les a l’aula a través de diferents canals.

Us presenten una àmplia i variada proposta d’activitats educatives recollides en un sol document. Aquestes activitats són majoritàriament gratuïtes i organitzades per l’Ajuntament, d’altres les ofereixen altres institucions o entitats i tenen com a finalitat oferir a l’alumnat un coneixement complementari al currículum del centre.

Des del web municipal podreu consultar les activitats disponibles per nivell educatiu i per categoria i fer directament les inscripcions i les valoracions un cop realitzada l’activitat. Us animem a fer aquestes valoracions ja que són una valuosa eina per poder millorar la oferta i la programació del següent curs.

Les activitats proposades es divideixen en 8 categories:

  1. Coneixement de l’entorn, amb activitats perquè pugueu conèixer el nostre patrimoni local (la Garsa, el Drac, la Joana Raspall,...), els equipaments, el teixit econòmic de la ciutat, etc.
  2. Educació cultural i artística, amb les que podreu conèixer què fan i què podeu fer a la Biblioteca Montserrat Roig i a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, anar al teatre, visionar pel·lícules a l’aula, participar en un concurs literari o en activitats durant la Setmana de la Poesia.
  3. Educació per a la sostenibilitat, en la que trobareu activitats per treballar els valors de sostenibilitat ambiental, podreu visitar els parcs més emblemàtics de la ciutat i dels nostres voltants, saber com es poden reduir els residus, conèixer els transports públics.
  4. Educació per a la ciutadania, en les que treballareu principalment els valors democràtics i participatius, els drets humans, la igualtat, la cultura de la pau, la consciència social i l’educació viària, amb especial atenció a les desigualtats, a la prevenció de l’assetjament i la violència, i als viatges no triats de totes aquelles persones que han de marxar del seu país.
  5. Activitats esportives, amb les que podreu participar en activitats d’atletisme, natació, orientació, basquet, esport adaptat o d’altres activitats esportives en jornades amb altres centres escolars.
  6. Educació per a la salut i el consum responsable, on trobareu activitats sobre hàbits saludables, sobre autoprotecció, i sobre com evitar tenir “un forat al moneder”. Aquest curs i com a novetat, us proposem dos tallers, un adreçat a 6è de primària i un altra a 4t de l’ESO en relació a la gestió d’emocions.
  7. Activitats sobre noves tecnologies, amb tot un seguit d’experiències de ciutat intel·ligent, tallers vivencials i de divulgació de la ciència, tallers STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art, química i matemàtiques) i el premi Technovation Challenge: nenes i noies creant apps amb impacte social. També podreu descobrir les “llums i ombres dels videojocs”, reconèixer les competències Soft o conèixer els ODS (Objectius Desenvolupament Sostenible).
  8. Activitats d’orientació educativa i laboral, amb el Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, però també amb activitats de foment de l’emprenedoria i d’informació dels programes de formació i inserció.

Us desitjo un bon curs escolar,

Moltes gràcies

Mireia Aldana Llorens

Regidora d’Educació i Infància
 

Salta a la part superior