Agenda Urbana

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 06:07:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Agenda Urbana
Sant Feliu de Llobregat

Què és l'Agenda Urbana?

L'Agenda Urbana és una eina de planificació estratègica per potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització. Cerca orientar les decisions i les polítiques que incideixen en el territori i en allò urbà amb una visió global, integrada i continuada en el temps.

És un document estratègic, sense caràcter normatiu, que persegueix assolir els tres compromisos de transformació per a un desenvolupament urbà sostenible, establerts a la Declaració de Quito (Conferència de l’ONU Hàbitat III):

  • Inclusió social i erradicació de la pobresa.
  • Prosperitat urbana sostenible, inclusiva i oportunitats per tothom.
  • Desenvolupament urbà resilient i ambientalment sostenible.

L'Agenda Urbana, al seu torn, té la finalitat d'aterrar a escala local els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) contemplats a l'Agenda 2030, aprovada per les Nacions Unides al 2015. D'aquests objectius en destaca l'ODS #11, que es basa en aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles. Així, l'Agenda Urbana és un motor d'acceleració i una política palanca de l'Agenda 2030, que actua com a marc global de referència.

És també una estratègia alineada amb la  Nova Agenda Urbana de las Nacions Unides, l’Agenda Urbana per a la Unió Europea, l’Agenda Urbana espanyola, l’Agenda Urbana de Catalunya i l'Agenda dels pobles i ciutats. Catalunya 2050.

L'Agenda Urbana de Sant Feliu i el seu Pla d'Acció es van aprovar pel Ple de juliol de 2022 i es poden consultar a través del següent enllaç (pdf)

Salta a la part superior