Durant el curs 2021-2022 a les Escoles més Sostenibles de Sant Feliu es va dur a terme el projecte "Alimenta't de Sant Feliu". Aquest projecte té com a objectiu fomentar un model alimentari més just, saludable i sostenible. Durant aquest curs s'han realitzat projectes de recerca-acció, implicant a l'alumnat i a la comunitat educativa. Per poder dur a terme aquests projectes, a través del grup de treball de les 19 escoles, coordinat per la OSA, es forma al professorat participant, per dotar-los d'eines per desenvolupar el projecte d'investigació-acció.
En cada etapa educativa es treballa al voltant d'un eix temàtic:
- Bressol-infantil (de 0 a 6 anys) es centra en el descobriment de les llavors, la germinació i la temporalitat de les fruites i verdures.
- Primària treballa els circuits de comercialització, i la promoció del producte local i ecològic.
- Secundària es centra en el model de consum i els impactes associats a aquest, i en les problemàtiques socials i ambientals derivades. Per dur a terme aquestes accions s'ha visitat als pagesos de Sant Feliu, els punts de venda de producte local i els horts municipals.

El resultat d'aquest projecte és una campanya de sensibilització dirigida a la ciutadania, per promoure el consum d'aliments locals i de temporada. Es durà a terme també una diagnosi dels menjadors escolars, amb l'objectiu d'introduir productes locals i ecològics en els menús escolars.
Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) relacionats:
