Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2024 16:52:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Informació sobre mesures extraordinàries pel Covid-19: Els ERTO (actualització)

25/03/2020
Lectures: 1197
Informació sobre mesures extraordinàries pel Covid-19: Els ERTO (actualització)

Informació actualitzada 13/05/2020

La situació d'excepcionalitat causada per la pandèmia del COVID-19 ha abocat moltes empreses al tancament temporal de la seva activitat econòmica, i conseqüentment, als anomenats "Expedients de regulació temporal d'Ocupació" (ERTO). 

Al Reial Decret 8/2020, el govern central ha establert que les suspensions de contracte i reduccions de jornada derivades de les pèrdues d'activitat durant l'estat d'alarma es consideraran causades per força major. A més, les empreses amb menys de 50 treballadors/ores d'alta a la Seguretat Social durant el confinament quedaran exonerades del pagament de l'aportació empresarial i de les quotes per conceptes de recaptació conjunta. Les de més de 50 treballadors/es en actiu podran reduir les cotitzacions al 75%. 

Aquesta exoneració afectarà aquelles persones treballadores que tinguin suspesos els seus contractes. En cas de reducció de jornada, les empreses  estaran obligades a cotitzar per les persones treballadores afectades únicament en la mateixa proporció que la jornada efectivament realitzada.

En particular, es considera que hi ha força major en els següents casos:

  1. Suspensió o cancel·lació d'activitats.
  2. Tancament temporal de locals d'afluència pública       
  3. Restriccions en el transport públic.
  4. Manca de subministraments que impedeixin greument continuar amb el desenvolupament ordinari de l'activitat.
  5. Situacions urgents i extraordinàries degudes a el contagi de la plantilla.
  6. L'adopció de mesures d'aïllament preventiu decretades per l'autoritat sanitària.

De la mateixa manera, les persones treballadores afectades per un ERTE tenen dret a la prestació contributiva, amb la base reguladora resultat de la mitjana dels darrers 180 dies cotitzats. La prestació s'atorgarà fins que finalitzi el període de suspensió del contracte laboral o de la reducció temporal de la jornada laboral i hi ha l'obligació de reincorporar els treballadors a la seva finalització.

També es poden acollir a aquesta mesura les persones sòcies de societats laborals i de cooperatives de treball associat.

13/05/2020 Novetat en els ERTO

El 13 de maig de 2020 el Reial Decret-llei 18/2020, de 12 de maig introdueix les següents novetats en relació amb els ERTO:

  • Pròrroga dels ERTO per força major fins al 30 de juny de 2020 per a aquelles empreses que no puguin reorganitzar la seva activitat per causes de força major (per tant es desvincula de la vigència de l'Estat d'Alarma).
  • Les empreses que puguin recuperar PARCIALMENT la seva activitat poden procedir a la reincorporació de persones treballadores afectades pels ERTO.
  • Es manté també, l'exoneració de quotes de la Seguretat Social dels ERTO.

Per dubtes o consultes sobre aquestes mesures i ajuts, podeu contactar-nos al correu electrònic oise@santfeliu.cat.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior