Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2024 18:46:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament concedeix la 'Rosa de la Ciutat' al ceramista Ramon Puiggròs

28/04/2011
Lectures: 4014
L'Ajuntament concedeix la 'Rosa de la Ciutat' al ceramista Ramon Puiggròs

En el ple municipal d'abril, celebrat el passat dimarts 26, es va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques concedir a l'artista plàstic santfeliuenc Ramon Puiggròs la 'Rosa de la Ciutat' en reconeixement a la seva trajectòria professional. El lliurament de la distinció es farà en el marc de les Festes de Primavera, que es celebraran els dies 6, 7 i 8 de maig. Precisament, Puiggròs farà el pregó que marcarà el tret de sortida de les Festes el divendres 6, a les 19 h, a l'Auditori del Palau Falguera. En aquest mateix acte se li atorgarà la distinció.

Ramon Puiggrós va néixer a Molins de Rei l'any 1945 però ha estat sempre molt vinculat a Sant Feliu, on des de l'any 1978 hi té el seu taller i estudi. Ceramista i escultor, té una extensa i variada formació que inclou fins i tot estudis de química metal·lúrgica, entre d'altres. Considerat un virtuós del torn, ha investigat totes les tècniques d'aquest art. En les seves peces artístiques busca sempre la màxima depuració de les formes i una constant renovació dels colors i esmalts. El seu afany de recerca l'ha portat també a expressar-se a través de l'escultura, de petites dimensions i monumental. Les seves escultures i murals ceràmics estan en grans col·leccions particulars, així com en museus nacionals i internacionals. 

L'Ajuntament de Sant Feliu va aprovar la creació de la distinció de la 'Rosa de la Ciutat' l'any 1998 amb l'objectiu de premiar una tasca, uns mèrits desenvolupats en un àmbit concret o un fet puntual realitzat per una persona física o jurídica. Es tracta d'una distinció de caràcter honorífic que es reconeix amb el lliurament d'una agulla de pit d'or que reprodueix una rosa. Des de la seva creació, el consistori ha atorgat a una quinzena de personalitats aquesta distinció. Algunes de les persones que l'han rebuda són Cebrià Camprubí i Domingo, Pere Dot i Fàbregas, Josep Rovira Saladrigas, Dolors Pujades i Olivé i Magí Vives Jorba, tots ells per la seva contribució a la rellevància de l'Exposició Nacional de Roses; així com el jugador de bàsquet Juan Carlos Navarro, o els membres del grup de música OBK, Miguel Arjona i Jordi Sánchez, entre altres.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior