Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/06/2024 00:16:09

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Plantació d'un esqueix de l'arbre per la Pau al Roserar de Dot i de Camprubí

22/02/2018
Lectures: 1599
Plantació d'un esqueix de l'arbre per la Pau al Roserar de Dot i de Camprubí

Diumenge 4 de març tindrà lloc al Roserar de Dot i de Camprubí la plantació d'un esqueix de Ginkgo Biloba, l'arbre que va sobreviure a Hiroshima. L'acte organitzat pels Amics de les Roses de Sant Feliu i el Programa de Solidaritat i en el que col·laboraran alumnes de diferents centres educatius de la ciutat, és una iniciativa per formentar la pau al món, que s'emmarca dins les activitats d'Alcaldes per la Pau.

La jornada començarà a les 10.30 h amb una cercavila de gegants, grups de percussió i diables de colles de Sant Feliu que sortirà de la plaça de La Salut i finalitzarà al Roserar on després de la cerimònia de Kyudo, es farà la plantada. La jornada continuarà amb tallers i activitats d'origami, bonsai i animació infantil, entre d'altres.


Un arbre supervivent

El 6 de març de 1945 Hiroshima va quedar arrasada per una bomba atòmica, més de 350.000 persones van perdre la vida. A un kilòmetre de l'epicentre de l'explosió, davant un temple budista destruït per la bomba, un arbre Ginkgo Bilova va renéixer un any després, convertint-se en tot un símbol d'esperança i ambaixador de la pau que ha escampat les seves llavors arreu del món. Ara un esqueix d'aquest arbre, dels quals només n'hi ha tres a tota la Península serà plantat a Sant Feliu.


Xarxa d'alcaldes per la Pau

L'11 de març de 2014 es va crear a Granollers la
Secció Catalana d'Alcaldes i Alcaldesses per la PauMayors for Peace és considerada l'organització municipalista més gran del món, que agrupa 7.000 ciutats de 161 països i regidors d'arreu del món, amb l'objectiu de treballar a favor de la pau, el desarmament i, especialment, l'eliminació de les armes nuclears. 
 
La Secció Catalana d'Alcaldes per la Pau reuneix els més de 200 municipis catalans que formen part de l'entitat, sota l'aixopluc de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació. La comissió executiva està formada per representants dels municipis de Granollers, la Garriga, Manlleu, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Figueres, Cervera i Vallromanes.


Els espais d'experimentació "El laboratori de Pere Dot"

Aquesta activitat forma part dels espais d'experimentació "El laboratori de Pere Dot" que organitzen periòdicament els Amics de les Roses de Sant Feliu al Roserar de Dot i de Camprubí, amb l'objectiu que el Roserar esdevingui un focus d'activitats relacionades amb el mateix parc, el seu entorn i el medi en el que vivim. Amb aquesta intenció s'han organitzat un seguit d'activitats els diumenges 4, 11, 18 i 25 de març.

El següent espai d'experimentació tindrà lloc el diumenge 11 de març, d'11 a 13 h. Serà un taller d'egagròpiles sobre els ocells del Roserar. Les altres dues cites del mes de març tindran lloc els diumenges 18 i 25. El 18 de març, d'11 a 13 h, es faran els tallers "Construcció d'un telescopi" i "Construcció d'un planisferi celeste", a càrrec d'AstroBarcelona. El 25 de març, d'11 a 13 h, s'organitzarà un taller sobre com s'elabora perfum amb plantes i flors, a càrrec del Parc dels olors.

Excepte per les activitats del proper diumenge 4 de març, les places als tallers són limitades i per participar-hi cal fer inscripció prèvia al 609 70 80 36 o bé a santfeliu@amicsdelesroses.cat. Es tracta d'activitats gratuïtes i de caràcter familiar.


Ja podeu veure al nostre Facebook la galeria d'imatges

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior