L'Ajuntament, a través del programa Sant Feliu Innova, ha posat en marxa el Pla d'Inclusió Digital, una iniciativa contemplada dins del Pacte de Ciutat, que té per objectiu reduir la bretxa digital i garantir la igualtat d'oportunitats a través de la inclusió digital.
El Pla inclou un conjunt d'actuacions per millorar l'accés a eines digitals i facilitar la capacitació de la ciutadania en el seu ús, i posa especial èmfasi en els col·lectius amb major risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat, ja sigui per raons de gènere, origen ètnic, classe social, edat, educació o diversitat funcional, entre d'altres.
Les accions que configuren aquesta aposta per a la inclusió digital estan enfocades a la realització de formacions en habilitats i competències digitals, assessoraments individualitzats i seminaris. Els principals continguts que s'abordaran inclouran entre d'altres temes relacionats amb la tramitació electrònica, l'ofimàtica, l'ús del correu electrònic o les xarxes socials.
Les formacions presencials es desenvoluparan a l'edifici CO-Innova_LAB Sant Feliu situat a la Torre del Roser (carrer de Joan XXIII, 14) al llarg dels propers mesos. La primera ronda d'accions formatives inclouen:
- Alfabetització Digital: del 31 de maig al 9 de juny de 9.30 a 11.30 hores.
- Informàtica Bàsica: del 31 de maig al 9 de juny de 11.30 a 13.30 hores.
- Xarxes Socials: del 28 de juny al 7 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
- Dispositius mòbils: del 28 de juny al 7 de juliol de 11.30 a 13.30 hores.
- Ofimàtica : del 8 al 19 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
- Inserció Laboral: del 8 al 19 de juliol d'11.30 a 13.30 hores.
- Informàtica bàsica: del 20 al 29 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
- Dispositius mòbils: del 20 al 29 de juliol d'11.30 a 13.30 hores.
Les persones interessades en participar-hi han d'enviar un correu electrònic a telecentresf@gmail.com, o bé trucar al telèfon 93 685 80 24, de 10 a 14 hores.
Fomentant l'oportunitat d'igualtats des de la col·laboració público-privada
Les diferents accions aniran a càrrec de capacitadors digitals de l'agent d'economia social i solidària comarcal Solidança, que incorpora la lluita contra la fractura digital com una de les seves línies de treball, i també de personal i col·laboradors de l'Ajuntament. Aquesta col·laboració público-privada permetrà oferir a la ciutadania una oferta de cursos d'introducció a les TIC i d'especialització en temes digitals però també suport especialitzat en els tràmits municipals en línia a les persones amb baix coneixement en l'ús de les TIC.
Aquesta col·laboració esdevé clau per assolir els objectius del Pla d'Inclusió Digital per promoure l'autonomia i l'apoderament de la ciutadania, i alinear-los no només amb aquells contemplats dins el Pacte de Ciutat, sinó també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que han de contribuir a la reconstrucció social econòmica de la ciutat.
Aquest projecte es porta a terme amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.