Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/03/2024 17:22:55

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament impulsa un programa de recursos formatius per reduir la bretxa digital i la desigualtat d'oportunitats

20/05/2021
Lectures: 1554
L'Ajuntament impulsa un programa de recursos formatius per reduir la bretxa digital i la desigualtat d'oportunitats

L'Ajuntament, a través del programa Sant Feliu Innova, ha posat en marxa el Pla d'Inclusió Digital, una iniciativa contemplada dins del Pacte de Ciutat, que té per objectiu reduir la bretxa digital i garantir la igualtat d'oportunitats a través de la inclusió digital.

El Pla inclou un conjunt d'actuacions per millorar l'accés a eines digitals i facilitar la capacitació de la ciutadania en el seu ús, i posa especial èmfasi en els col·lectius amb major risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat, ja sigui per raons de gènere, origen ètnic, classe social, edat, educació o diversitat funcional, entre d'altres.

Les accions que configuren aquesta aposta per a la inclusió digital estan enfocades a la realització de formacions en habilitats i competències digitals, assessoraments individualitzats i seminaris. Els principals continguts que s'abordaran inclouran entre d'altres temes relacionats amb la tramitació electrònica, l'ofimàtica, l'ús del correu electrònic o les xarxes socials.

Les formacions presencials es desenvoluparan a l'edifici CO-Innova_LAB Sant Feliu situat a la Torre del Roser (carrer de Joan XXIII, 14) al llarg dels propers mesos. La primera ronda d'accions formatives inclouen:

  • Alfabetització Digital: del 31 de maig al 9 de juny de 9.30 a 11.30 hores.
  • Informàtica Bàsica: del 31 de maig al 9 de juny de 11.30 a 13.30 hores.
  • Xarxes Socials: del 28 de juny al 7 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
  • Dispositius mòbils: del 28 de juny al 7 de juliol de 11.30 a 13.30 hores.
  • Ofimàtica : del 8 al 19 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
  • Inserció Laboral: del 8 al 19 de juliol d'11.30 a 13.30 hores.
  • Informàtica bàsica: del 20 al 29 de juliol de 9.30 a 11.30 hores.
  • Dispositius mòbils: del 20 al 29 de juliol d'11.30 a 13.30 hores.

Les persones interessades en participar-hi han d'enviar un correu electrònic a telecentresf@gmail.com, o bé trucar al telèfon 93 685 80 24, de 10 a 14 hores.

Fomentant l'oportunitat d'igualtats des de la col·laboració público-privada

Les diferents accions aniran a càrrec de capacitadors digitals de l'agent d'economia social i solidària comarcal Solidança, que incorpora la lluita contra la fractura digital com una de les seves línies de treball, i també de personal i col·laboradors de l'Ajuntament. Aquesta col·laboració público-privada permetrà oferir a la ciutadania una oferta de cursos d'introducció a les TIC i d'especialització en temes digitals però també suport especialitzat en els tràmits municipals en línia a les persones amb baix coneixement en l'ús de les TIC.

Aquesta col·laboració esdevé clau per assolir els objectius del Pla d'Inclusió Digital per promoure l'autonomia i l'apoderament de la ciutadania, i alinear-los no només amb aquells contemplats dins el Pacte de Ciutat, sinó també amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que han de contribuir a la reconstrucció social econòmica de la ciutat.

Aquest projecte es porta a terme amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior