Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/05/2024 16:54:59

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu aposta per la sostenibilitat amb la creació d'un nou carril bici a la carretera Sànson

10/06/2021
Lectures: 2087
Sant Feliu aposta per la sostenibilitat amb la creació d'un nou carril bici a la carretera Sànson

El proper dia 15 de juny està previst l'inici de les actuacions per a la implantació d'un nou carril bici a la carretera Sànson. Aquest nou carril de 730 metres donarà continuïtat a la xarxa ciclable existent al carrer de Mataró, i possibilitarà una ruta accessible fins a l'escola Mestral, l'Aula Sant Feliu, la pista esportiva Sant Jordi i la Serra de Collserola. 

El nou traçat també farà possible a mig termini la connexió dels carrils bicis existents a Sànson (a l'alçada del passeig del Canal) i el carrer d'Indústria.

Aquesta actuació es preveu que tingui quatre setmanes de duració i s'emmarca en les accions de millora de mobilitat promogudes pel Pacte de Ciutat. Aquestes inclouen la promoció d'una mobilitat sostenible i l'ús de vehicles no contaminants, tot emmarcat en la creació d'una xarxa ciclista que proporcioni a les persones usuàries seguretat i una bona connectivitat tant entre els barris de Sant Feliu com amb els municipis veïns. 

Afectacions en les parades de bus

Es realitza un reordenament de les parades de bus existents al llarg de la carretera Sànson. La parada situada al barri de la Salut i a l'Aula Sant Feliu es mantenen al mateix lloc. En paral·lel s'unifiquen les dues parades de davant de la comissaria de Mossos d'Esquadra.

Afectacions contenidors  escombraries

Els contenidors de brossa es reubiquen a la vorera del costat Mas Lluí, per tal de reduir molèsties, sorolls i olors. A l'alçada de cada bateria de contenidors hi haurà un pas de vianants accessible que habilitarà un creuament de calçada de forma segura. 

Aparcament

Davant de la comissaria de Mossos d'Esquadra es preveu una nova zona d'estacionament reservada a usuaris i serveis de la Policia.

Les places afectades per la implantació del nou carril bici es reubicaran en la Rambla Marquesa, entre els carrers de Joan Fuster Ortells i de Joan N. Garcia Nieto, on s'habiliten 24 noves places. 

Sempre que l'amplada de calçada ho permeti, i per tal de fer el carril ciclista més segur, es crearà un cordó d'aparcament que el protegirà.

Reducció de carrils i canvis semafòrics

La creació del nou carril bici farà necessària l'adaptació dels carrils de circulació de vehicles existents.

Un nou model de ciutat més sostenible 

En els darrers anys, la xarxa ciclista de Sant Feliu ha crescut, oferint més quilòmetres de pista pedalable a les persones usuàries de bicicleta i patinet. Aquests nous carrils persegueixen millorar la connectivitat amb el transport públic a la vegada que es vol dotar de més seguretat als usuaris. Es vol potenciar l'ús de la bicicleta o el patinet com un mitjà de transport en els desplaçaments diaris, com també es vol connectar Sant Feliu amb els municipis veïns.

La creació de més carrils bici té un doble objectiu. D'una banda es vol promoure un model de ciutat més sostenible on les persones siguin les protagonistes de la via pública, buscant alternatives de mobilitat no contaminant (mobilitat a peu, bicicleta o patinet) i de l'altra es vol garantir que els usuaris de bicicletes o patinets facin ús d'aquest mitjà de transport de la manera més segura possible. Hem de tenir present la nova normativa sobre patinets, que prohibeix la circulació d'aquests per la vorera.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior