Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/06/2024 00:41:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Els Comitès Ambientals d'Alumnes culminen la feina de tot el curs a la TROCAMBA

20/05/2022
Lectures: 2931
Els Comitès Ambientals d'Alumnes culminen la feina de tot el curs a la TROCAMBA

Dijous 19 de maig s'ha celebrat la 10a edició de la TROCAMBA, la Trobada de Comitès Ambientals d'Alumnes de Sant Feliu de Llobregat. Aquest acte és la culminació de tota la feina que les 15 escoles de la Xarxa d'Escoles + Sostenibles i les 4 escoles bressol municipals han realitzat durant el curs.

Organitzada des del curs 2010-11 pel professorat i alumnat de la Xarxa, la TROCAMBA és un espai de trobada d'alumnes de Primària i Secundària. Una jornada per intercanviar idees i bones pràctiques per treballar pel medi ambient des de l'escola.

El tema d'enguany de la TROCAMBA era l'alimentació sostenible. Per aquest motiu, a la plaça de la Vila s'ha instal·lat l'exposició Per una alimentació sostenible. Actuem!, que explica de manera senzilla la complexitat que acompanya el sistema alimentari i com el nostre consum afecta no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat.

Durant la TROCAMBA s'organitzen diverses activitats on l'alumnat és el principal protagonista i la cooperació entre centres educatius és el lligam clau de les trobades. Els grups de Cicle Mitjà de Primària van treballar conjuntament a la plaça de la Vila, l'alumnat de Cicle Superior va fer tallers sobre malbaratament alimentari al Palau Falguera, i el jovent de l'ESO va realitzar tallers d'escape room al Casal de Joves.

L'acte de cloenda amb totes les escoles es va realitzar a l'Auditori del Palau Falguera, i va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lídia Muñoz, la regidora d'Educació i Infància, Mireia Aldana, i el regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Lluita Contra el Canvi Climàtic, Manel Leiva.

Entre els projectes fets pels Comitès Ambientals aquest curs, està el donar a conèixer i posar en valor a la pagesia local o proveir als menjadors de les escoles dels fruits del seu propi hort. En aquesta línia, l'Ajuntament està fent una diagnosi de tots els menjadors escolars perquè s'abasteixin més de productes locals.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior