Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 10:11:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

ATENEA, el projecte d'intel·ligència artificial al servei de les persones grans, es presenta al Mobile World Congress

05/03/2024
Lectures: 743
ATENEA, el projecte d'intel·ligència artificial al servei de les persones grans, es presenta al Mobile World Congress

El passat 29 de febrer es va presentar al Mobile World Congress el projecte Atenea, un software que funciona amb intel·ligència artificial i que s'utilitza a través d'una tauleta sense botons i sense pantalles tàctils, que s'activa només amb una interacció tan senzilla com la veu, i que està dirigit especialment a persones grans o en situació de dependència.

El seu objectiu és contribuir a la transformació digital dels territoris, posant al centre a la ciutadania més vulnerable, i reduint la bretxa digital. Permet posar en contacte a les persones que viuen soles (mitjançant l'establiment de trucades i videotrucades amb els éssers estimats i l'entorn) i augmentar la seguretat de la persona, especialment dins de la llar, ja que en cas d'urgència pot demanar una trucada al 112 o a un contacte d'emergència mèdica. També pot ubicar a la persona en espai i temps mitjançant recordatoris de data i lloc i, en el marc dels Serveis Socials i la salut, permet establir una trucada amb el o la referent social, així com demanar cita prèvia.

Aquest projecte està impulsat pel Grup ABD i Momentum Analytics, i compta amb la cooperació de Samsung, Microsoft, Verbio, Raona, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Universitat de Barcelona.

La fase actual del projecte està subvencionada en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Next Generation EU que gestiona el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Sant Feliu de Llobregat, territori pilot

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat col·labora com a ciutat pilot en aquest projecte juntament amb cinc territoris més. Això implica que els veïns i veïnes de Sant Feliu, majors de 65 anys i que viuen soles, poden participar en la iniciativa de forma voluntària i gratuïta fins que s'arribi a les 100 persones. En aquest sentit, ja es van organitzar algunes xerrades per informar sobre el projecte.

En el marc del Mobile World Congress s'ha celebrat una reunió de seguiment de l'òrgan de governança del projecte, on ha participat el President de l'Àrea de Serveis a les Persones, Ivan Martín, juntament amb altres càrrecs i directius/ves de les institucions col·laboradores, i amb la presència de Lluis Torrens, Secretari d'Afers i Famílies de Generalitat. Departament de Drets Socials, i Ester Manzano, Directora General de Generalitat DG Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, entre d'altres.

Actualment hi ha 41 persones usuàries que ja tenen instal·lats els dispositius als seus domicilis i, per tant, encara poden participar-hi 59 persones més, sempre que siguin del municipi i compleixin els requisits.

Per ampliar informació sobre el projecte es pot consultar l'enllaç  https://abd.ong/ca/dependencia-i-gent-gran/cinc-ajuntaments-participaran-a-la-prova-pilot-del-projecte-atenea/ i, en el cas d'estar interessat o interessada en participar, posar-se en contacte amb l'Ajuntament a través del correu agendadigital@santfeliu.cat, o bé trucant al 93 685 80 00.

Un projecte alineat amb l'Agenda 2030 i l'Agenda Urbana

Aquest projecte contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) , especialment els ODS 3 de salut i benestar, 5 d'igualtat de gènere, 10 de reducció de les desigualtats, i 11 de ciutats sostenibles.

A banda, també és un projecte que contribueix a l'Agenda Urbana de Sant Feliu, concretament a l'horitzó estratègic 4 sobre comunitat i cohesió social.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior