Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/05/2024 00:04:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Atac informàtic als sistemes d'informació de l'Ajuntament

09/04/2024
Lectures: 716
Atac informàtic als sistemes d'informació de l'Ajuntament

El passat dia 2 d'abril es va detectar un atac informàtic als sistemes d'informació de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i, de forma immediata, es va procedir a establir les mesures tècniques i organitzatives necessàries per solucionar-ho.

L'atac ha suposat l'accés de forma il·lícita a determinades dades personals. No obstant això, l'accés s'ha produït de forma limitada i aïllada, sense que l'atacant pugui disposar de tota la informació d'una mateixa persona, el que dificulta l'ús il·legítim d'aquestes dades.

De forma addicional a la resolució de l'incident, l'Ajuntament ha procedit a denunciar aquest fet als Mossos d'Esquadra, a notificar l'incident a les autoritats competents en matèria de protecció de dades personals i de seguretat de la informació, així com a realitzar les accions que puguin permetre identificar l'atacant i limitar el possible un ús inadequat de les dades per part de tercers.

Les possibles conseqüències que podria tenir aquesta violació de seguretat podrien ser:

  1. Rebre comunicacions, per qualsevol canal (correus electrònics, missatges...) en base a les dades obtingudes il·lícitament.
  2. Ser objecte de campanyes de suplantació d'identitat (phishing)

Per a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat la seguretat de la informació, la garantia dels drets fonamentals a la protecció de dades i la privacitat és una absoluta prioritat i és per això que de forma continuada s'està treballant per aplicar totes les mesures necessàries per prevenir aquestes situacions, i poder actuar amb la major celeritat en cas que es produeixin. En tot cas es recorda a la ciutadania que en cap cas l'Ajuntament sol·licita informació personal o peticions de pagament per correu electrònic, telèfon ni missatges de text, i s'aconsella en tot moment:

  1. Verificar sempre la font: abans de respondre a qualsevol missatge, cal assegurar-se que la font és legítima.
  2. Desconfiar dels enllaços sospitosos: No s'ha de fer clic en enllaços que semblin estranys o no coincideixin amb l'adreça oficial de l'Ajuntament. És recomanable visitar el lloc web oficial directament mitjançant un navegador.
  3. És recomanable també estar al dia sobre les estafes més recents, i informar l'Ajuntament davant d'alguna situació sospitosa.

Per a més informació us podeu adreçar a la Delegada de Protecció de Dades de l'Ajuntament dpd@santfeliu.cat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior