Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 16:47:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu commemora la Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig

24/05/2024
Lectures: 383
Sant Feliu commemora la Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig

Amb motiu del Dia mundial contra el tabac, que se celebra el 31 de maig, l'Ajuntament de Sant Feliu ha organitzat un seguit d'activitats relacionades amb l'hàbit de fumar que tindran lloc del 25 al 31 de maig en el marc de la Setmana Sense Fum.

Entre els diferents actes programats al llarg de la setmana destaquen les taules informatives als dos ambulatoris de la ciutat sobre aspectes relatius a l'hàbit de fumar. També es distribuiran a les diferents dependències municipals díptics informatius i una guia sobre com deixar de fumar.

A més, la Biblioteca Montserrat Roig ha preparat una mostra amb recomanacions bibliogràfiques per celebrar el dia mundial sense tabac. La mostra de fons es podrà visitar del 28 de maig al 4 de juny.

La Setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any es fa realitat el compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes.

XXV Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig

La Setmana Sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC), que coordina el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i s'organitza amb diverses entitats i organitzacions relaciones amb la campanya*.

La Setmana Sense Fum se celebrarà al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig) i el lema d'aquesta edició és "Zero emissions també als teus pulmons". El seu objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

El tabaquisme és el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats. Abandonar el tabaquisme no es fàcil, però és possible. El primer pas per aconseguir-ho és voler fer-ho i demanar ajuda pot facilitar el procés. De fet, nombrosos estudis científics han demostrat que l'ajuda personalitzada d'un professional de la salut incrementa les possibilitats d'èxit.

On puc trobar ajuda?

  • Trucar al 061 Salut Respon. Poden oferir-vos un tractament personalitzat per deixar de fumar, resoldre dubtes i recomanar-vos un centre assistencial proper, si és necessari. Funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.
  • Demaneu visita al vostre centre de salut, on us poden assessorar sobre el procés de deixar de fumar i si cal us poden prescriure tractament farmacològic .
  • Farmàcia; hi ha una xarxa de farmàcies sense fum en les quals els professionals farmacèutics també us proporcionen assessorament.
  • Finalment, hi ha una sèrie de centres de referència en deshabituació tabàquica, als quals es poden derivar persones fumadores que requereixen tractaments intensius des d'altres àmbits del sistema sanitari.
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior