Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/05/2024 07:10:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Oberta a la ciutadania la plaça d'Elisabeth Eidenbenz

20/11/2020
Lectures: 2663
Oberta a la ciutadania la plaça d'Elisabeth Eidenbenz

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha visitat divendres 20 de novembre la nova plaça d'Elilsabeth Eidenbenz, situada entre els carrers d'Armenteres, Sant Antoni, Josep Maria de Segarra i Anselm Clavé, hores abans de la seva obertura a la resta de ciutadania. El nou espai s'havia d'inaugurar el passat 23 d'octubre, però no es va poder realitzar cap acte ateses les restriccions derivades de la COVID-19.
 
Durant la visita, en què l'han acompanyat el promotor de l'obra, el director de Serveis Territorials de l'Ajuntament i altres membres del consistori, l'alcaldessa ha volgut ressaltar el nom de la plaça, vinculat a la Maternitat d'Elna. En paraules de Muñoz, "aquest és un espai de memòria, on hi figura una placa amb una al·legoria que té com a protagonista una rosa amb punxes que representen els pètals i alhora les punxes dels camps de concentració. Aquesta plaça és un oasi a la nostra ciutat". També ha posat en valor la nova configuració de la plaça, adduint que "es tracta d'un espai públic que podrà acollir actes socials, trobades més formals i zona de jocs infantils molt naturalitzada, amb molts materials naturals. Volem iniciar un canvi en els jocs infantils per a incentivar la creativitat dels nens i nenes".
 
La construcció de la plaça, contemplada en el projecte d'urbanització aprovat definitivament per l'Ajuntament el 13 de juny de 2018, ha anat a càrrec del promotor del pla urbanístic Armenteres/Anselm Clavé. En total s'han urbanitzat i edificat 7.900 metres quadrats, dels quals 3.750 esdevenen espais de prioritat per a vianants entre porxos i vials peatonals, i 2.040 corresponen a zona verda. A més, s'han realitzat importants millores en les voreres dels carrers d'Anselm Clavé i d'Armenteres, amb nou arbrat i enllumenat. La plaça compta amb una superfície diàfana a la part del carrer d'Armenteres, on s'ha preservat un pi de l'anterior masia Boloix, i una superfície més tova, amb jocs infantils a la banda del carrer de Josep Maria de Segarra. 
 
L'espai incorpora a més un homenatge a Elisabeth Eidenbenz, la directora de la maternitat d'Elna que va fundar aquest equipament el 1939 amb l'objectiu d'ajudar a les dones embarassades dels camps de concentració del sud de França. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la maternitat, Eidenbenz i les seves col·laboradores Carmen i Victòria, espanyoles exiliades que va rescatar del camp d'Argelés, van desafiar les autoritats per convertir una casa a les afores en un lloc d'esperança per a centenars de dones. Gràcies al seu esperit de col·laboració i sororitat en temps de guerra, Elisabeth Eidenbenz va aconseguir salvar 595 nadons que van néixer a la maternitat durant els cinc anys que va poder mantenir-la oberta.
 
El cost del Projecte d'Urbanització és de 642.978,41 euros, IVA exclòs, assumit íntegrament pel promotor privat.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior