Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/06/2024 02:29:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Continua el procés de votació de la moneda local, ara també a través de punts informatius

04/04/2022
Lectures: 5781
Continua el procés de votació de la moneda local, ara també a través de punts informatius

Sant Feliu tindrà la seva pròpia moneda local, i entre el 4 i el 30 d'abril es pot votar a través de la plataforma Decidim quin serà el seu nom. Aquest procés participatiu és obert a tota la ciutadania i persones que treballen a Sant Feliu, i només cal registrar-se prèviament i escollir entre un dels tres noms proposats: La Rosa, El Dot o La Santfe.

Per facilitar-ne la participació i posar a disposició de santfeliuencs i santfeliuenques tota la informació sobre el projecte de moneda local, entre el 19 i el 28 d'abril s'instal·laran punts informatius a diferents localitzacions de la ciutat, on també es podrà votar:

  • 19 dimarts, de 17 a 19 h, pl. Can Maginàs
  • 20 dimecres, d'11 a 13 h, Centre Cívic Les Tovalloles
  • 20 dimecres, de 17.30 a 19.30 h, Centre Cívic Les Tovalloles
  • 23 dissabte, de 10.30 a 14.30 h, pl. Vila
  • 25 dilluns, d'11 a 13 h, Mercat de Marxants
  • 25 dilluns, de 16.30 a 18.30 h, c/ Roses (a l'alçada del parc Europa)
  • 27 dimecres, de 17.30 a 19.30 h, pl. Salut
  • 28 dijous, de 17.30 a 19.30 h, c/ Santa Creu amb c/ Francesc Sáez

Per què aquests noms? Les tres opcions han sorgit d'un procés mixt d'ideació en el qual han participat comerços i entitats aportant característiques i atributs que han de tenir associats els noms de la moneda, i que posteriorment han treballat persones expertes en naming donant com a resultat les tres denominacions que ara se sotmeten a votació. Un cop s'hagi tancat el procés participatiu, es donarà a conèixer el nom definitiu de la moneda local i la seva imatge gràfica. 

El projecte de moneda local a Sant Feliu

Les monedes locals són un tipus de monedes complementàries a l'euro, que s'utilitzen com a mitjans de pagament o sistemes d'intercanvi, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social.

La moneda local s'implantarà a la nostra ciutat serà una moneda digital, amb la mateixa paritat que l'euro (1euro = 1 moneda local). Per utilitzar-la, caldrà descarregar-se al mòbil una aplicació, que permetrà fer el canvi d'euros a moneda local i realitzar pagaments de forma similar a com ho fem amb una targeta de crèdit, però amb el mòbil.

El projecte de moneda local sorgeix del Pacte de Ciutat aprovat per Ple el juliol de 2020 i té l'objectiu, en aquesta primera fase, de reactivar econòmicament el teixit comercial de Sant Feliu, incrementant la circulació de diners al comerç del municipi, fomentant alhora la seva digitalització, contribuint a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania i del teixit econòmic i social.

Està previst que la moneda local comenci a circular a finals de 2022 i l'Ajuntament ha aconseguit cofinançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (fons NextGenerationEU) per a la seva posada en marxa.

La Rosa? El Dot? La Santfe? Digues la teva! 

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior