Festes populars

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/10/2019 11:43:28

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Carnaval

Cultura - Carnaval

ContacteContacteu si ho necessiteu amb la comissió organitzadora
Inscripció al concurs de comparsesDe l'11 de gener fins al 18 de febrer de 2019

La rua de comparses de Carnaval i l’arribada del Rei Carnestoltes

El principal acte del Carnaval a Sant Feliu és la rua de comparses, una gran i nombrosa desfilada de persones disfressades que recorren els carrers de la ciutat ballant i gaudint de la festa. La disfressa i el ball són molt importants, però també la crítica de la vida política i social.

Les persones que volen participar en el concurs de Carnaval s’agrupen en comparses i s'inscriuen al certamen prèviament. La disfressa acostuma a ser col·lectiva (tothom va disfressat del mateix, donant una imatge de conjunt) i es desfila sovint amb algun tipus de vehicle adornat que proporciona als membres de la comparsa la música i que sovint és el suport de l’escenificació més espectacular. La rua acaba a la plaça de la Vila amb l’espectacle d’arribada i discurs del Rei Carnestoltes.

carnaval

L'enterrament del Carnestoltes

La darrera fase del ritual del Carnaval és l'enterrament del Carnestoltes. Es tracta d'una cerimònia que escenifica la fi del regnat del Carnestoltes i de les activitats de la festa. Una cercavila amb el taüt del Rei Carnestoltes acompanyat de les vídues amb les tradicionals sardines recorre els principals carrers de la població fins a la plaça de la Salut, on té lloc l’espectacle de la cremada del taüt i es dóna per acabat el temps de Carnaval.