Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
07/05/2021 14:23:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Setmana de la Poesia 2020

Documents adjunts:

Totes les activitats gratuïtes amb aforament limitat. Per a inscriure’s, cal enviar un correu electrònic, especificant nom de l’espectacle, número d’espectadors i si són o no nucli de convivència habitual, a cultura@santfeliu.cat, fins a les 14 h del mateix dia de celebració de l’espectacle.

Per tal d’evitar aglomeracions, es podrà accedir als espectacles 30 minuts abans del començament.

Dimecres 16 de setembre

Espectacle inaugural (plaça de Lluís Companys, 20 h)

"La invasió de l'oxigen", amb Carla Fajardo i Roger Ballesté

"Entre poemes i cançons", amb Joan Dausà

El nostre polifacètic Joan Dausà inaugura la Setmana de la Poesia d'enguany amb un espectacle únic creat per a l'ocasió. Mitjançant cançons, pròpies i alienes, i poemes de diversos autors, l'artista santfeliuenc ens descobreix la seva vessant més intima, tot mostrant alguns dels versos, musicats i sense musicar, que més l'han influenciat com a creador. Obrirà l'espectacle el duet format per Carla Fajardo, guanyadora de la darrera edició del premi Martí Dot de poesia, i el músic Roger Ballesté.

Divendres 18 de setembre

Nit ContraBaix: Versonautas (Ateneu Santfeliuenc, 21:30 h. Preu: 11 euros anticipada, 14 en taquilla)

Partícules de poesia, brams de trompetes, pianos atmosfèrics, llunyanies elèctriques, paraules deconstruïdes i cançons parlades. La Versopsicodèlia dels Versonautas ha viatjat per més de 100 espais entre sales de música alternatives, circuits d'arts vives i els festivals de poesia oral i escènica més importants d'Espanya i Cuba. Versonautas està format per dues ànimes inquietes que, abans de confluir en l'ESMUC de Barcelona, van viure en ciutats com l'Havana, Nova York o Buenos Aires. Les seves vivències polièdriques van originar en ells una mirada personal i transversal, unint música, poesia i performance a través d'una fórmula que ells anomenen spoken song, o cançó parlada.

Dilluns 21 de setembre

"Lorca en Nueva York", amb Alberto San Juan (plaça de Lluís Companys, 20 h)

Alberto San Juan ens presenta els seu darrer espectacle, inspirat en el Poeta en Nueva York, de Federico Garcia Lorca, i la seva presentació a la Residencia de Señoritas de Madrid al 1930. En aquella presentació, el mateix Lorca afirmava: ” Yo no vengo hoy para entretener a ustedes. Ni quiero, ni me importa, ni me da la gana. Más bien he venido a luchar. A luchar cuerpo a cuerpo con una masa tranquila, porque lo que yo voy a hacer no es una conferencia, es una lectura de poesías: carne mía, alegría mía y sentimiento mío, y yo necesito defenderme de este enorme dragón que tengo delante, que me puede comer con sus trescientos bostezos de sus trescientas cabezas defraudadas. Y ésta es la lucha: porque yo quiero con vehemencia comunicarme con vosotros”. 

Dimecres 23 de setembre

María Eloy García, Laura Sam & Nazareno, Violeta Gil i Abraham Boba (Auditori del Palau Falguera, 20 h)

Una vetllada de luxe, amb tres propostes que ens presenta l'editorial madrilenya Arrebato, encarregada també de la direcció del Festival Poetas de Madrid. Començarà la sessió la malaguenya María Eloy García, sens dubte una de les poetesses en actiu més reconegudes, que ens presentarà el seu darrer poemari "Los habitantes del panorama". El duo de Laura Sam i Nazareno ens portaran "Incendiaria", un espectacle al que la poesia directa i contundent es complementa amb els sons electrònics. I per finalitzar Violeta Gil, l'aclamada performer, posarà en escena els poemes del seu recent "Antes de que tiréis mis cosas", amb l'atmosfera sonora desplegada per Abraham Boba.

Dijous 24 de setembre

"Bàrbars",Jordina Biosca i David Garcia + Xarim Aresté (plaça de Lluís Companys, 19:45 h)

Amb "Bàrbars", la gran Jordina Biosca, acompanyada per la guitarra de David Garcia, ens porta una selecció de poemes d'arreu, que van directament a l'ànima i de retruc pincen la ment. Un recital ple de barbaritats elevades a l'enèsima potència. I què dir de Xarim Aresté, un dels noms del pop català més destacats, que es presenta per primera vegada a Sant Feliu amb l'acompanyament de la seva banda. Pop delicat, líric i íntim, que ha recorregut els principals escenaris de tot el país.

Dissabte 26 de setembre

Akapü + Ginestà (Auditori del Palau Falguera, 20 h)

L’entitat santfeliuenca Seny i Ordre apadrina aquest espectacle a la Setmana de la Poesia, que porta a l’Auditori dos novíssimes  propostes.  Akapü és l'alter ego de Raúl Morales, raper emergent de l'escena local santfeliuenca. Ha crescut al barri Falguera, indret que utilitza de marc de referència a l'hora d'escriure les seves lletres. Un rap molt personal que tracta les experiències viscudes en primera persona per l'artista. I continuarem amb  un dels debuts més celebrats de l’escena catalana, Ginestà. El duet format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas encapçalen aquesta nova banda que explica històries quotidianes mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català.

Diumenge 27 de setembre

"Môesia",espectacle de Mô clown cia, interpretat per Elisenda Rué (El Centre, 12 h. Preu: 7 euros)

La Xarxa Sant Feliu ens presenta Môesia, on la pallassa Mô comparteix amb grans i petits l'aventura incansable d'atrapar la poesia, de trobar la seva pròpia, d'elevar-la al més alt i volar. Però què és poesia? Com es produeix? On? Quan? Per tal d'esbrinar-ho no s'estarà de capgirar la paraula, viure-la i jugar-la amb el públic a través de l'acció, la màgia o la música.

"Negra sombra", (Auditori del Palau Falguera, 18 h)

Dones amb Veu clausura el primer bloc de la Setmana de la Poesia d'enguany amb un espectacle dedicat a una de les majors poetesses de tota la literatura ibèrica, Rosalía de Castro. L'autora gallega és la veu i l'ànima d'aquesta performance poèticamusical, dirigida i ideada per Mercedes Losada. Les veus de la Coral Crescendo, les gaites i flautes de Javi Clancaracol i la dansa d'Eva Segovia, Lumi Ramirez i Mercedes Losada arropen els versos recitats pel col·lectiu de Dones amb Veu, sens dubte un dels pilars de creació poètica santfeliuenca.

 

Exposicions

Del 18 al 27 de setembre

Sala d'exposicions del Palau Falguera (Horaris: de dilluns a dissabte, de 18 a 20 h, i diumenge d'11 a 14 h)

"Luis Cernuda. La realidad y el deseo" (1a planta, entrada lliure sense inscripció prèvia)

Després de la seva presentació el passat novembre a Màlaga arriba a Sant Feliu aquesta exposició, que recull i amplia la mostra original que amb motiu del centenari del naixement de Luis Cernuda es va fer al 2002. 32 peces artístiques inspirades en la poesia d'aquest destacat membre de la Generació del 27, creades per a l'ocasió per artistes de la talla de Luis Gordillo, Susana Pruna, Josep Bofill o la santfeliuenca Marta Juvanteny.

Salta a la part superior