Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/10/2020 20:59:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

11/04/2019
Lectures: 1105
El Ple aprova tres plans estratègics de la ciutat

En el darrer Ple, celebrat el 28 de març, es van aprovar tres plans estratègics: el Pla d'accessibilitat, el Pla de projecció internacional i el Pla de cooperació al desenvolupament.

Amb el Pla de projecció internacional i el Pla de cooperació, Sant Feliu se suma als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) identificats en l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb els objectius d'eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Pla d'accessibilitat
El Pla d'accessibilitat i el Protocol per a la participació dels diferents col·lectius en la millora de l'accessibilitat identifica les barreres arquitectòniques (veure mapa de la ciutat) en els diferents àmbits, com via pública, edificis, transports i comunicació, i estableix un programa per a la seva progressiva eliminació. Ara per ara, a la via pública s'ha assolit ja el 96% d'accessibilitat.

El Pla suposarà encara més una millora per a les persones amb restriccions de mobilitat, sigui per discapacitat permanent, limitacions transitòries o per als cuidadors de persones amb limitacions. L'objectiu del Pla és afavorir l'autonomia i la socialització d'aquests col·lectius.

Aquest document garanteix, entre d'altres, que les entitats de persones amb discapacitat puguin participar en tots els projectes urbanístics i d'edificació de certa rellevància desenvolupats per l'Ajuntament. Així, el protocol estableix que quan es convoca un avantprojecte, les persones representants d'aquestes entitats puguin dir la seva en aspectes centrats tant en accessibilitat com en itineraris o senyalització, sempre des de l'estricte compliment de la normativa. El protocol d'accessibilitat s'ha treballat durant els darrers 8 anys de manera conjunta amb ciutadania i entitats.

El vigent Pla es va publicar a Sant Feliu el 1999 i s'actualitzarà per donar resposta a objectius que contemplen el dret a la mobilitat de totes les persones i la millora de l'accessibilitat a la via pública i als equipaments.

Pla de projecció internacional
Per la seva banda, el Pla de projecció internacional planteja projectar Sant Feliu tot definint un relat o fil conductor que la faci més recognoscible arreu, en potenciï els elements de valor afegit i reforci les capacitats de tots els actors, públics i privats, que hi operen, tot contribuint a un desenvolupament més sostenible.

L'objectiu general d'aquest Pla, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, és desenvolupar tots aquells elements que permetin projectar Sant Feliu de Llobregat en l'esfera internacional com una ciutat de valors, innovadora, dinàmica econòmicament, cohesionada a nivell social i respectuosa amb l'entorn ambiental.

El Pla estableix un programa de treball sòlid i contrastat amb actors del territori, incorpora els eixos més importants d'acció i defineix actuacions concretes per millorar el posicionament i l'atractivitat de la ciutat. Entre aquests eixos, el Pla identifica la necessitat de potenciar la innovació com a element transversal que vincula tots els pols d'excel·lència de la ciutat, l'impuls de la reputació i l'atractivitat de la ciutat i el reforç dels mecanismes per a la governança de l'acció internacional, tant interns com externs.

Pla de cooperació al desenvolupament
Encara que és el primer Pla municipal de cooperació al desenvolupament de l'Ajuntament, recull la feina feta a la ciutat des del 1984, ja que Sant Feliu ha treballat en projectes de cooperació internacional com Estelí, Figuig o Daora.

El Pla de cooperació al desenvolupament, finançat per la Diputació de Barcelona, té dues línies estratègiques: una de desenvolupament i l'altra d'educació transformadora per a la ciutadania global.

Els objectius de la primera línia són: promoure la governança democràtica local i l'enfortiment del teixit social, la justícia de gènere, la garantia de l'exercici dels drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals de les poblacions; i la sostenibilitat ambiental, la lluita contra el canvi climàtic i la preservació de la biodiversitat.

Per un altre cantó, la segona línia engloba tres objectius: potenciar i ampliar els eixos temàtics de l'Educació Transformadora per a la Ciutadania Global (ETpCG), enfortir les capacitats i acompanyar les iniciatives dels actors.

Entre les novetats d'aquest programa cal destacar dues: la justícia de gènere i la voluntat de millorar la comunicació i la rendició de comptes.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar