Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/05/2024 16:32:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Plans i projectes de ciutat
Desenvolupament Econòmic i Promoció de Ciutat

Plans i projectes de ciutat - Desenvolupament Econòmic i Promoció de Ciutat

Pla de projecció internacional de Sant Feliu

El Ple municipal, en sessió celebrada el passat 28 de març, va aprovar el Pla de projecció internacional de la ciutat i impulsar les accions adients per a la seva difusió entre els diferents agents de ciutat.

Sant Feliu de Llobregat té un bagatge rellevant en uns àmbits específics que poden contribuirde manera clau en la internacionalització del territori. És una ciutat que aposta fortament per la innovació, cosa que la va portar a ser distingida com a Ciutat de la Ciència i la Innovació 2014 a nivell estatal gràcies a la capacitat d’incorporar elements d’innovació en àmbits tan diversos com la promoció empresarial, la cohesió social, l’educació o el foment de l’ocupació, entre d’altres. A més, és una ciutat intel·ligent, que compta amb un ampli desplegament d'infraestructures i instal·lacions al territori i als equipaments com per exemple la fibra òptica.
És una ciutat ambientalment sostenible, que ha sabut treure profit i potenciar els actius del Parc Agrari del Baix Llobregat i el Parc Natural de la Serra de Collserola i es preocupa per adoptar mesures d’eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic des dels petits gestos quotidians fins a les grans decisions preses per l’Ajuntament o les principals empreses.

És una ciutat amb potencial per captar noves oportunitats, innovació i inversions, amb un teixit empresarial actiu i unes infraestructures preparades que van des de petits espais col·laboratius de cowork i incubadores fins als diversos polígons industrials amb bona accessibilitat i que ofereixen bons serveis. És una ciutat transparent que ha dut l’Ajuntament a guanyar un premi per l’excel·lència en l’àmbit del govern obert.

Una ciutat cohesionada, dinàmica, compromesa i solidària, el teixit ciutadà i associatiu de la qual ha obert els braços als refugiats i participa àmpliament en projectes socials i de cooperació al desenvolupament, política que ja està clarament consolidada al municipi. Sant Feliu destaca per la cohesió social per la qual ha treballat durant anys, entre d’altres, per mitjà de la tarifació social de serveis essencials per a la ciutadania.

Tot això, junt amb un habitat urbà de gran qualitat i una ubicació molt avantatjada, per l’entorn natural, la proximitat a Barcelona i a les principals infraestructures del país com el port o l’aeroport, fan que Sant Feliu tingui un potencial molt important de projecció internacional.

Així doncs, el Pla que es proposa servirà definir les estratègies i les línies d’actuació, a l’entorn d’un debat ciutadà, que projectin el futur de la ciutat de Sant Feliu, tot incorporant-hi una perspectiva internacional que fins ara no s’ha tingut en compte de manera estratègica.

Objectius

El objectiu general es desenvolupar tots aquells elements que permetin projectar Sant Feliu de Llobregat en l’esfera internacional com una ciutat de valors, innovadora, amb una economia dinàmica, cohesionada a nivell social i respectuosa amb l’entorn ambiental. Per aconseguir-ho es treballaran els segu?ents objectius específics:

  • Consolidar la innovació com a element transversal que vincula tots els pols d’excel·lència de la ciutat de Sant Feliu
  • Impulsar la reputació i l’atractivitat internacional de la ciutat de Sant Feliu
  • Reforçar els mecanismes de governança que permetran impulsar la dimensió internacional de la ciutat de Sant Feliu
Resultats: de 1 a 1 de 1
TítolURLAccions
Març 2019 - Pla d'internacionalització de Sant Feliu de LlobregatURL Març 2019 - Pla d'internacionalització de Sant Feliu de Llobregat (pdf)
Salta a la part superior