Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 07:41:08

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Patrimoni cultural
Revisió d'elements arqueològics

Revisió de l'inventari arqueològic de Sant Feliu de Llobregat

El 2018 l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va encarregar una revisió d’alguns aspectes del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg coincidint amb el seu 30è aniversari (1988 - 2018). Aquesta iniciativa se centrava en la voluntat de la seva actualització de cara a superar aquelles mancances o febleses originals o derivades del pas del temps.

L’encàrrec, desenvolupat per l’empresa Rubricatum scp, ha consistit en la recollida de la documentació disponible de tots aquells elements arqueològics presents als catàlegs d’ordre autonòmic i local i de tota la informació de tipus documental i bibliogràfica que permetessin aportar un grau d’informació qualitativa major. Una vegada recollits tots aquests elements, s’ha procedit a crear una fitxa estàndard o Fitxa Tècnica, seguint els models de la Carta Arqueològica de la Generalitat de Catalunya, per recollir tota la informació disponible de manera ordenada i jeràrquica. A la versió digital, aquestes fitxes es complementen amb altres elements considerats destacables com podrien ser memòries d’excavació, articles o fitxes d’altres catàlegs.

El resultat final ha estat un recull dels vint-i-sis jaciments documentats al municipi. Vint-i-quatre d’aquests elements ja presentaven una catalogació prèvia a l'Inventari Arqueològic de la Generalitat de Catalunya  i només dos són elements nous: el Refugi antiaeri del Parc de Can Nadal i la Colònia Sanson.

Consulta de l'inventari

El document de la revisió del catàleg arqueològic està a disposició de tota la ciutadania per a la seva consulta a la Biblioteca Montserrat Roig i a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. En cas de necessitar la consulta en versió digital es pot sol·licitar al Departament de Cultura de l’Ajuntament a través del correu electrònic (cultura@santfeliu.cat).

Més informació:

Salta a la part superior