Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2024 14:27:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

Instal·lada a Sant Feliu una imatge mural històrica de la Colectiva de Campesinos de Roses de Llobregat

16/11/2023
Lectures: 1099
Instal·lada a Sant Feliu una imatge mural històrica de la Colectiva de Campesinos de Roses de Llobregat

Des de divendres 17 de novembre la plaça de Lluís Companys de Sant Feliu compta amb una imatge mural única que retrata membres destacats de la Colectiva de Campesinos de Roses de Llobregat. Aquesta iniciativa forma part d'un projecte expositiu coordinat per l'Observatori de la Vida Quotidiana, amb la participació de diversos ajuntaments i centres de recerca. L'objectiu d'aquesta col·laboració és difondre el llegat fotogràfic vinculat a les principals col·lectivitats agràries de Catalunya durant la Guerra Civil.

La imatge captura la presència de membres influents de la Colectiva de Campesinos de Roses de Llobregat. Aquests inclouen Agustí Vilar Roca, qui era el responsable de la venda al detall al mercat local, i Gregorio Sanjuaquín, entre d'altres dues figures rellevants. Originalment publicada a la revista 'Campo' al novembre de 1937, aquesta fotografia és un testimoni visual d'un moment crucial en la història agrària de Catalunya.

La mostra, titulada 'Tot això és nostre. Crònica gràfica de les col·lectivitzacions agràries a Catalunya' no només es limita a la instal·lació mural, sinó que també inclou l'edició de 3.000 exemplars d'un diari gràfic. Aquest diari conté fotos, articles monogràfics i material documental de l'època, oferint una visió completa i immersiva de l'experiència col·lectivista agrària al camp català.

Les persones interessades en explorar aquesta part important de la història tenen l'oportunitat de trobar exemplars del diari gràfic a la Biblioteca Montserrat Roig i a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat de Sant Feliu. A més, s'ha creat un espai web dedicat al projecte, proporcionant als visitants una oportunitat addicional per explorar aquest capítol de la història catalana.

Autor fotografia: Pérez de Rozas, AFB. C1_005_097_11

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior