Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/07/2024 21:47:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Plans i projectes transversals
Territori, Transició Ecològica i Planejament

Plans i projectes transversals - Territori, Transició Ecològica i Planejament

Pla de Protecció del Parc Agrari en l’àmbit de Sant Feliu de Llobregat

El Ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de data 29 de maig de 2014 va aprovar per unanimitat la Moció de la Junta de Portaveus, per a la preservació mediambiental i de l’activitat agrària al Parc Agrari del Baix Llobregat. Entre altres acords aquesta moció proposava la redacció del Pla de protecció del Parc Agrari, en col·laboració amb el Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Departament d’Agricultura, i les institucions vinculades al parc, d’acord amb el nou Pla Especial.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha comptat amb la col·laboració del Consorci del Parc Agrari i de l’Àrea Metropolitana per elaborar aquest Pla de Protecció.

L’interès de les zones periurbanes agrícoles com a espais agraris productius és creixent. Aquests espais són estratègics en un context urbà que és un gran demandant d’energia, transport i aliments provinents de fora de l’àmbit urbà. Zones agrícoles periurbanes com el Parc Agrari poden pal·liar els efectes negatius a nivell global d’aquesta demanda de béns i serveis de l’exterior relacionats amb la cadena agroalimentària. A més, poden ser una via per posar en valor i a l’abast de la població el patrimoni natural i cultural d’aquestes zones, així com fer créixer aquest sector econòmic històric de les zones metropolitanes.

Els tres tipus d’interessos que conflueixen a l’hora de protegir el Parc Agrari:

  • L’interès estratègic de l’activitat econòmica de producció d’aliments per l’assoliment d’un major grau d’autonomia alimentària així com de l’agricultura per l’autoabastiment. Entesa aquesta producció d’aliments com una activitat estratègica, integrada en el territori i en l’entorn natural, mitjançant l’activitat d’unes explotacions viables en el marc d’una agricultura sostenible.
  • L’interès ambiental dels sistemes naturals.
  • L’interès social del manteniment d’un paisatge agrari i de les activitats: agràries, educatives i recreatives que el parc pot acollir.
Resultats: de 1 a 4 de 4
TítolURLMidaAccions
Normativa Parc AgrariURL Normativa Parc Agrari (pdf)30.41 MB
Pla de Protecció del Parc Agrari en l'àmbit de Sant Feliu de LlobregatURL Pla de Protecció del Parc Agrari en l'àmbit de Sant Feliu de Llobregat (pdf)5.87 MB
Plànols del Pla de Protecció del Parc AgrariURL Plànols del Pla de Protecció del Parc Agrari (pdf)36.38 MB
Resum del Pla de Protecció i explicació del període de transitorietat per a les parcel·lesURL Resum del Pla de Protecció i explicació del període de transitorietat per a les parcel·les (pdf)1.23 MB
Salta a la part superior