Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/05/2021 22:57:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La festivitat de Corpus es commemora amb catifes florals a la plaça de la Vila i l'ou com balla al claustre de la Catedral

16/06/2017
Lectures: 2249
La festivitat de Corpus es commemora amb catifes florals a la plaça de la Vila i l'ou com balla al claustre de la Catedral

La plaça de la Vila serà el diumenge 18 de juny l'escenari de celebració de la festivitat de Corpus. Un any més, l'associació cultural Calaix de Sastre i la Parròquia de Sant Llorenç organitzen aquesta jornada durant la qual la ciutadania podrà participar a partir de les 13 h en la confecció popular d'una catifa de flors a la plaça de la Vila. Enguany la catifa està dedicada al 75è aniversari del Centre Parroquial, als 50 anys de l'Agrupació Cultural Folklòrica, al bicentenari del naixement de Pep Ventura i al 125è aniversari del naixement de Lola Anglada. 

Ja a la tarda, a les 19 h, es farà una missa solemne a la Catedral de Sant Llorenç. A continuació, tindrà lloc la processó, que sortirà de la Catedral per la porta principal i passarà per diversos carrers de l'entorn fins arribar a la plaça de la Vila. Finalment, es farà la benedicció solemne a l'altar situat a la plaça i s'entrarà de nou a la Catedral. 

A més, per commemorar la festivitat del Corpus, des del dijous 15 i fins al diumenge 18 de juny, el petit claustre de la Catedral (ubicat al passatge Penedès) acollirà el tradicional 'Ou com balla', activitat que també impulsen Calaix de Sastre i la Parròquia de Sant Llorenç. Enguany l'associació Amics de les Roses de Sant Feliu serà la responsable de guarnir el brollador.  L'Ou com balla consisteix en colocar un ou buit damunt del raig d'una font i deixar que es mantingui a l'aire implulsat per l'aigua. El brollador està habitualment ornamentat amb tot tipus de motius florals, que a més eviten que l'ou caigui a terra. Si l'ou cau sobre l'aigua i no es trenca, torna a rodolar fins al raig i s'enlaira de nou. Si l'ou no es trenca durant tota la jornada es considera bona senyal de cara al cicle que comença. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior