Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/05/2024 09:37:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'app de seguretat ciutadana incorporarà l'1 de juny el servei de localització de persones vulnerables

24/05/2017
Lectures: 1631
L'app de seguretat ciutadana incorporarà l'1 de juny el servei de localització de persones vulnerables

L'app de seguretat ciutadana, aplicació per a dispositius mòbils que funciona a Sant Feliu des de fa més de dos anys, incorporarà a partir del proper 1 de juny una nova funcionalitat que permet la localització de persones. Aquest nou servei es presenta aquest dimecres 24 de maig, a les 19 h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, coincidint amb la reunió del Consell Municipal de Seguretat.

El nou servei de l'app permetrà localitzar persones en situació de risc a través del seu dispositiu mòbil. Es tracta d'un servei especialment recomanat en casos de menors; persones amb diferents graus de dependència, que pateixin trastorns mentals, discapacitats, i persones en situació de vulnerabilitat. 

Per fer-ne ús, tant la persona que sol·licita activar un protocol de cerca com la persona buscada han de tenir instal·lada l'app de seguretat ciutadana i estar registrats. Cal sol·licitar el servei a la Policia Local, qui treballa amb coordinació amb els Serveis Socials municipals. 

Podeu descarregar-vos l'app per a dispositius Android en aquest enllaç, o bé per a IOS fent clic aquí.

Plataforma interterritorial pionera a Europa 

A finals del 2014, els ajuntaments de Sant Feliu i Cornellà posaven en marxa una aplicació pionera de seguretat ciutadana per permetre a la ciutadania un contacte directe amb la Policia Municipal a través de l'smartphone. Un any després, s'afegien a aquesta iniciativa altres municipis com L'Hospitalet, El Prat, Esplugues, Gavà i Sant Just Desvern. Es convertia així en la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial d'Europa. Des d'aleshores s'han afegit a aquest projecte en xarxa cinc municipis més (Sant Boi, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts i Santpedor), de manera que cobreix una població potencial de 645.000 persones. 

Des de la seva implementació i fins al mes d'abril passat, s'han descarregat l'app prop de 27.0000 persones, és a dir, l'11,25% de la població usuària de telèfon mòbil. En aquest temps s'han atès a través de la plataforma un total de 3.223 serveis, sent els més comuns les incidències relacionades amb la via pública i infraccions del trànsit, amb uns percentatges del 48% i el 16% respectivament, seguides de les queixes (12,1%), les relacionades amb la seguretat ciutadana (el 7,3%) i les que tenen a veure amb actes incívics (5,2%). Les emergències suposen el 2% de les comunicacions (un 0,4% les mèdiques i un 1,6% les relacionades amb la seguretat). 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior